Știri

Parohul din Cincu, acuzat de fraudarea de fonduri europene, a fost suspendat din functie

Scandalul din parohia Cincu nu a ramas fara ecou.  Preotul paroh acuzat de frauda cu fonduri europene a fost suspendat de functie.

„În urma deciziei procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, de trimitere în judecată a preotului Florin Adrian Butum, paroh al parohiei Cincu, Protopopiatul Făgăraș II, județul Brașov, publicată în ziua de 9 ianuarie a.c., Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului a hotărât, în conformitate cu prevederile Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Românesuspendarea învinuitului din oficiul de paroh al parohiei Cincu, începând cu data de 10 ianuarie 2017.

În funcție de hotărârea instanțelor civile, sancțiunea poate fi revocată sau prelungită, sau se poate aplica o altă pedeapsă.

Începând cu data de 11 ianuarie 2018 administrarea Parohiei Cincu va fi preluată de pr. Ion Tărcuță, protopop de Făgăraș 2.” se arata intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul Mitropoliei Ardealului.

 

Vezi si http://transilvania365.ro/preotul-paroh-al-parohiei-cincu-trimis-in-judecata-de-dna-pentru-frauda-cu-fonduri-europene/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web