Infracțional

Parchezi pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități ? Vei primi amendă!

Polițiștii continua activitățile pentru descurajarea practicilor de ocupare abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizbilități, amenajate în parcările publice sau private.

Astfel,în cadrul acestor activități, în ultima perioadă, pe raza municipiului Brașov, polițiștii rutieri au verificat 714 autovehicule, au aplicat 238 avertismente și 496 sancțiuni contravenționale pentru abaterile constatate, în valoare de peste 88 000 lei.

Am dori cu această ocazie să aducem în atenția participanților la trafic faptul că, începând cu data de 19 iulie 2018, data publicări în Monitorul Oficial a OUG 69 din 17 iulie 2018, pentru modificarea și completarea Lg. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, valoarea amenzii pentru parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap este stabilită între 1 000 și 2 000 lei, cu posibilitatea de a achita jumătate din minim în 48 ore. De asemenea, mijlocul de transport poate fi ridicat de pe locul de parcare respectiv.

Activitățile în acest sens vor fi continuate de către polițiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web