Prim planȘtiri

Parcarea de la Spitalul Militar „Regina Maria”: examen în poligon (FOTO)

E incontestabilă utilitatea parcării de la Spitalul Militar „Regina Maria”. Inaugurată în decembrie 2015, după doi ani de lucrări și cu o investiție de 24 milioane de lei, parcarea este o „gură de aer” în orașul de sub Tâmpa sufocat de lipsa locurilor de parcare. O construcție modernă, centrală, de care se bucură atât turiștii cât și posesorii de abonamente sau localnicii veniți cu treburi spre Centru. Doar că…

Indicatoarele interioare sunt vagi și confuze; urci sau cobori, Dumnezeu cu mila! Rampele de acces între etaje sunt atât de înguste încât te întrebi dacă planșeta proiectantului conținea doar Dacia Lăstun 😊 Descurajante sunt dârele de vopsea de pe zidurile dintre etaje, semn că multe mașini și-au redecorat părțile laterale și au enumerat sfinți și heruvimi. În plus, dacă ești claustrofob, ai face bine să cauți un loc liber sus de tot, sub cerul liber, căci spațiile strâmte și becurile chioare aduc a Promontoriul Groazei. Dacă ai o mașină mai durdulie, gen 4X4, riști să rămâi blocat între etaje. Iar pe măsură ce cobori spre Subsol 4 aspectul apocaliptic crește exponențial.

Am întrebat câțiva șoferi cum li se pare parcarea. Răspunsurile au fost diverse:

“Destul de dificil. Cu mașina mea fac câteva manevre între etaje. Asta e, ne descurcăm cum putem!“  (posesor Logan)

De urcat între etaje a fost aproape normal, noroc cu vizibilitatea 360 grade de la camerele de filmare ale mașinii. Mai dificil a fost să găsesc un loc suficient de lat ca să pot deschide ușile. Risc când mă întorc să nu pot urca în mașina. (cetățean neamț)

“E ok, nu am avut nicio problemă.“ (un român tocmai întors din Suedia)

“Nu am nimic de comentat. E o parcare ca oricare alta.“ (număr de București)

Suntem cârcotași, știm asta! Dar fabulăm pe marginea drumului, întrebându-ne retoric dacă în loc de cele 306 locuri de parcare ar fi fost doar 280, cu spații normale de acces între etaje și locuri mai late. Toată lumea ar fi fost mulțumită. Fără pereți însângerați.

 

Adrian Tatu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web