Pachete pentru 7 familii din Brașov

Mihaela Marele, o tânără brașoveancă, artist liric la Opera Brașov, este unul dintre acei oameni politici pe care ți-i dorești implicați, pentru că aduc, fără dar și poate, un plus comunității din care fac parte. Cu câteva zile înainte de Crăciun ea a demarat un proiect de suflet, care a avut ca principal scop să îi învețe pe cei mici să dăruiască la rândul lor și în egală măsură, să arate că politica poate, și e chiar indicat, să fie și…altfel. De proiectul ei au beneficiat, chiar în ajunul Crăciunului, șapte familii din Brașov, care trec prin momente mai delicate în viață.

Mihaela Marele, care este vicepreședinte al departamentului cultură și arte, în cadrul PMP Brașov, a format o trupă de copii, împreună cu care a fost la colindat în 24 de locații, dintre care, în una singură colindatul s-a făcut pe Zoom. Cei mici au colindat în cinci seri, câte două ore, iar la final, efortul le-a fost răsplătit pe măsură, reușind să adune 11.000 lei, bani care au fost folosiți pentru a aduce bucurie în șapte familii, alese cu sprijinul Direcției de Asistență Socială Brașov, instituție de curând premiată pentru bunele practici în domeniu.

Inițiativa Mihaelei nu s-a oprit aici, ea implicând în acest proiect și producătorii locali de la care a cumpărat toate cele necesare pentru pachete.

„Au fost cinci seri pline de suflet, în care am fost înconjurată de copii, în care am văzut cât de tare se implică și cât de bucuroși erau să vadă că munca lor este apreciată. Ne-am dorit ca cei mici să conștientizeze că nu toți copilașii au șansa de a veni pe lume în familii care să le poată oferi un Crăciun așa cum ar trebui să aibă orice copil, și că trebuie să vadă realitatea din jurul nostru, să se implice și să ajute. Eu sunt de părere că cel mai bine se învață prin puterea exemplului, iar acum sunt convinsă că la următoarea acțiune vor veni și mai mulți copii alături de noi. De asemenea, pe lângă faptul că bucuria a fost de ambele părți, și a colindătorilor, dar și a celor colindați, am vrut ca bănuții strânși să ajungă la producătorii locali, la cei care, în ciuda faptului că se străduiesc foarte tare, nu sunt mereu apreciați. Așadar, am mers împreună la cumpărături, doar la producători locali, de unde am cumpărat toate produsele din pachete, mai puțin portocalele și bananele, desigur, pentru că nu le putem crește în Brașov”, a spus Mihaela.

Tânăra politician a mai adăugat că i-ar plăcea foarte tare ca acest exemplu să dea de gândit și altor colegi din politică, iar la rândul lor, să demareze proiecte în care să implice copiii și nu numai.

„Politica nu se face doar în biroul de la partid sau doar în campanii. Consider că atunci când te implici în politică, trebuie să o faci exclusiv pentru a aduce ceva bun comunității, pentru a schimba ceva ce nu funcționează corect. Și de asemenea, cred cu convingere, că așa cum ne creștem copiii de azi, în acest fel vom avea adolescenții sau adulții de mâine. Ce am făcut alături de acești copii minunați, în preajma Crăciunului, iar apoi, vizita la familii cu darurile cumpărate din munca lor, i-a făcut cel mai bine pe cei mici să învețe o lecție importantă de viață. Și anume, că este minunat să dăruiești și că satisfacția este și mai mare, atunci când dăruiești din munca ta. Au văzut că pot câștiga bani și că de Crăciun sunt oameni care se bucură enorm la ceea ce ei, la rândul lor, nu reușeau să aprecieze corect, că au. Idealist poate, dar eu cred că prin multe astfel de acțiuni, putem schimba lumea din jurul nostru, și îi putem da o linie mai apropiată de realitate. Pentru că, ne place sau nu, aceasta este realitatea din jurul nostru, chiar dacă, nouă, acasă, poate ne este bine”.

Mihaela Marele a spus că această acțiune nu va rămâne singura pe care o face pentru comunitate, dorindu-și ca alături de colegii din PMP Brașov să pună umărul să schimbe lucrurile în bine.

„Știți cum este să simți că ești la locul potrivit, alături de oamenii potriviți. Simți din tot sufletul că poți schimba multe în bine în jurul tău. Ei bine, în acest fel mă simt eu la PMP Brașov, unde președintele filialei, Radu Paul, a reușit să ne dea tuturor această încredere despre care vorbesc. Cu astfel de oameni, tineri și dornici să facă lucruri frumoase, eu cred că avem o șansă pentru o Românie așa cum cred că ne-o dorim cu toții”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web