InformațiiNational

Oraşul din Moldova care s-a transformat radical în ultimii ani (FOTO, VIDEO)

Un oras din zona Moldovei se poate „bate” de la egal la egal cu marile orase din Ardeal avand in vedere investitiile derulate in ultimii ani. Chiar daca nu are industrie, atragerea companiilor IT si universitatile recunoscute inclusiv in strainatate, l-au transformat intr-un oras atractiv. Este vorba despre Iasi, capitala culturala a Moldovei. Daca in urma cu 4-5 ani, orasul era unul prafuit, fara proiecte, in prezent acesta poate fi un exemplu pentru orasele din tara in ce priveste dezvoltarea.

Chiar daca pozitia geografica nu ii ajuta si nici nu au munti in”spate” cum au multe din orasele situate in Ardeal, iesenii au reusit cu resurse putine sa se ridice peste nivelul unor orase cu pretentii din Transilvania.

Startul a fost dat de mega-proiectul Palas Mall, o adevarata oaza de relaxare pentru ieseni si turisti. Controversat la inceput si declarat un proiect ilegal, inclusiv de catre instantele judecatoresti, Palas Mall a ajuns sa fie invidiat pana si de marile orase din Europa.

Apoi au inceput constructiile de pasaje, poduri, reabilitare strazi, dar si cladiri istorice, emblematice pentru judet. De asemenea, transportul in comun a capatat o noua fata, in acest sens fiind achizitionate autobuze.

In acelasi timp s-au realizat investitii si la Aeroportul International Iasi. Pe an ce a trecut au fost introduse curse noi spre mai toate orasele importante din Europa.

Acest lucru a facut posibila atragerea investitorilor. Un alt segment care a luat avant destul de mult este cel IT. In numai 2 ani, numarul angajatilor din domeniu s-a dublat. Vorbim de companii precum Xerox Business Services, Amazon Development Center, SCC Services România,Ness România.Un alt angajator mare din judet este Continental Automotive România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web