De ultimă oră

OFSD reacționează la „oameni luați de la coada vacii” și „scroafe suite în copac”

Organizația Femeilor Social Democrate din România (OFSD) consideră incalificabile afirmațiile pe care președintele PNL le-a făcut la adresa prim-ministrului Viorica Dăncilă și a altor persoane din administrația publică, pe care le-a descris drept „oameni luați de la coada vacii” și „scroafe suite în copac”.

Este de neimaginat ca un lider de partid să se coboare atât de jos prin atitudinea și declarațiile sale. Iar dincolo de poziția sa politică, prin acest mod ofensator în care s-a adresat unor doamne, domnul Orban a încălcat orice norme de civilizație. Oricât de nervos ar fi domnul Orban, se impunea o minimă decență în adresarea sa publică. Cel mai grav e că declarația de acum nu e doar un derapaj izolat. Începând de la acele jigniri împotriva unor femei din politică, unele colege actuale cu domnul Orban, despre care spunea că au trecut prin patul șefilor pentru a avansa, apoi politica făcută cu „parul” la care se referea mai recent președintele PNL, urmată de jignirea adresată așa-numiților „decreței” de către președintele tineretului liberal și până la „scroafele suite în copac” la care s-a referit acum tot domnul Orban, se conturează un model de comportament agresiv și defăimător impus ca linie de partid de la structurile de conducere ale PNL”, a declarat Rovana Plumb. Președintele OFSD adaugă că astfel de ofense incalificabile nu trebuie să rămână nesancționate de către instituțiile în drept și de către societate în ansamblul ei.

Au existat momente ale istoriei sale în care PNL a dat țării niște oameni politici remarcabili. Și au mai fost momente când acest partid afirma că dorește să construiască o Românie a bunului simț. Dar acum, discursul liderilor formațiunii este unul al urii, tot tot mai jignitor, profund nedemn de România în An Centenar. Opoziția înseamnă, mai nou, pentru acești oameni, instigare la conflict intre generatii, dispreț la adresa anumitor profesii, remarci degradante la adresa statutului femeilor. Domnul Orban se întreabă, superior, cum să pui o profesoară de lucru manual premier. Dincolo de faptul că doamna Dăncilă este inginer și a profesat în această meserie, rămâne o întrebare: un profesor poate să fie președinte, dar premier nu? Sau diferența vine din faptul că vorbim de o femeie? Este regretabil să vezi disprețul unui lider politic pentru o profesie. Îi transmit dlui Orban că toți profesorii și profesoarele merită respect. Inclusiv profesorii de odinioară de lucru manual, care ar fi bineveniti și astazi. Dar, poate, dacă le-am spune profesori de “hand made”, de mestesuguri, de activitati creative, atunci liberalilor li se va parea mai “funny”?”, este mesajul Roxanei Mînzatu, președintele OFSD Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web