Economic

Oferta de joburi în IT s-a dublat de la începutul anului. La Brasov se cauta 231 de specialisti IT

Numărul joburilor în IT este în continuă creștere. Dacă la început de an oferta cuprindea aproximativ 2.481 de anunțuri de joburi în IT (1.749 pentru programatori/developeri, 661 pentru manageri de proiect și 71 pentru administratori de rețea) în acest moment oferta pe BestJobs.eu s-a dublat, existând 4.867 anunțuri pentru cei interesați de acest domeniu.

Cele mai multe joburi sunt în continuare pentru programatori/developeri (2.990 anunțuri), urmate de anunțurile pentru manageri de proiect (665), web designeri (588), administratori de rețea (432) și testeri IT (192).

Angajatorii sunt în căutare de tineri cu cunoștințe și/sau experiență în C, C++ și C#, .Net, My SQL, Java, HTML, CSS, PHP, Python și Big Data. Pe BestJobs.eu au acum șansă să aleagă din cei peste 358.700 candidați cu experiență în IT, platforma punând la dispoziție CV-urile a peste 165.550 programatori specializați în limbajele C, C++ și C#, 22.002 în Visual Basic, 19.596 în SQL, 12.629 în .NET, 12.441 în Java, 10.933 în PHP.

Cele mai multe joburi sunt în București (1.550 anunțuri), Cluj-Napoca (413 anunțuri), Timișoara (379 anunțuri), Iași (293 anunțuri), Brașov (231 anunțuri) și Sibiu (157 anunțuri) unde se regăsesc de asemenea și cei mai mulți candidați cu experiență în domeniul IT. Majoritatea firmelor caută însă angajați din toată țara, astfel orice persoană interesată de o relocare poate opta pentru una din ofertele disponibile.

Cu o ofertă variată de joburi vin și companiile din străinătate, interesate să angajeze persoane cu experientă (minim 3-5 ani), cunoscătoare a limbilor engleză, germană sau franceză. European Dynamics recrutează în special pentru Bruxelles și Stockholm, Network ERP & IT (EMEA) pentru Hamburg, Dortmund și München, Connido Limited pentru Londra, Fairpromise pentru Nisa, Smart Recruit Solutions Limited pentru Rotterdam, Birmingham și Amsterdam, BVBA Mactan pentru Bruxelles, IT Search pentru Athlone în Irlanda, ITIS și ZnanyLekarz pentru Varșovia, Tipico Group pentru Saint Julian’s în Malta, Safebridge Cyprus pentru Hamburg și Limasssol în Cipru, Nuweb Systems pentru Manchester, LEADing Practice ApS pentru Dronningmølle în Danemarca, Analytic Company pentru Hamburg, Hiberus Tecnologias pentru Zaragoza în Spania, Sublime Skinz Labs pentru Paris, Inaxio Consulting pentru Eindhoven și Mannheim iar Matritel pentru Viena.

Cu salarii ce încep de la 3.000-4.000 euro pentru cei cu experiență în PHP și 4.000-5.000 euro pentru cunoscătorii limbajului Java, respectiv un mediul de lucru dinamic și multicultural, ofertele acestor companii devin tot mai atractive pentru tinerii programatori români.

Developerii sunt la mare căutare și în România, companiile autohtone încearcă și ele să se alinieze la standardele internaționale în ceea ce privește oferta salarială și beneficiile oferite. Astfel se încearcă crearea unui mediu motivant și plin de oportunități și pe plan național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web