InformațiiSibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

O nouă aeronavă și cinci noi rute pentru Wizz Air, baza Sibiu

 

Sibiu, 22 iunie 2018: Wizz Air, cea mai mare linie aeriană din România și una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa, aniversează doi ani de la deschiderea bazei din Sibiu prin alocarea celei de-a doua aeronave și lansarea a 5 noi rute. Aparatul de zbor Airbus A320 cu 180 de locuri va susține operarea celor mai noi curse disponibile acum din Sibiu spre Copenhaga, Tel Aviv, Paris Beauvais, Basel și Frankfurt Hahn, precum și creșterea frecvențelor spre 4 destinații populare: Londra Luton, Memmingen, Nuremberg și Dortmund. În total, programul WIZZ din Sibiu va avea alte 20 de zboruri suplimentare săptămânale cu plecare de pe aeroportul local.

Operațiunile de la baza WIZZ din Sibiu au crescut cu 70% în 2018, iar compania oferă aproape jumătate de milion de locuri la vânzare spre 11 destinații, în 8 țări, cu prețuri scăzute ce încep de la doar 39 de lei*. Investiția totală din Sibiu depășește 200 de milioane de dolari** și susține pe plan local piața forței de muncă prin cei peste 70 de profesioniști în aviație și mai mult de 350 de locuri de muncă*** pe an în industriile afiliate din regiune.

În primele cinci luni din 2018, cererea tot mai mare pentru serviciile WIZZ și pentru prețurile scăzute s-a reflectat în mai mult de 110.000 de pasageri transportați, care au călătorit din sau spre Sibiu.

„Astăzi sărbătorim 2 ani de la deschiderea bazei noastre din Sibiu și alocăm cea de-a doua aeronavă WIZZ flotei locale, precum și lansarea a 5 noi rute, atât de așteptate, către Copenhaga, Tel Aviv, Paris Beauvais, Basel și Frankfurt Hahn”, declară Sorina Ratz, Wizz Air Head of Corporate Communications (interimar), vorbind în cadrul unei conferințe de presă la Sibiu. „În calitate de cea mai mare companie aeriană din România, ne continuăm expansiunea rețelei prin oportunități de călătorie cu adevărat accesibile pe care le punem la dispoziția pasagerilor noștri din România, precum și prin crearea de noi locuri de muncă. WIZZ rămâne loial României și întregii Transilvanii, iar pe viitor sperăm să venim cu și mai multe știri pozitive. Echipajul nostru local, dedicat pasagerilor, abia așteaptă să îi întâmpine la bord pe cei care plănuiesc să călătorească pe una dintre cele 11 destinații din Sibiu!”

În ultimii patru ani, de la începerea operațiunilor din Sibiu, compania a oferit oportunități de călătorie accesibile din orașul transilvănean către unele dintre cele mai populare destinații din Europa și din afara acesteia, contribuind, totodată, la dezvoltarea comunității și economiei locale, precum și la stimularea pieței muncii din aviație și din turism. De la primul zbor Wizz Air din Sibiu, în 2014, mai mult de 653.000 de pasageri s-au bucurat de tarifele scăzute WIZZ, de sistemul de rezervări facil și de serviciile excelente de la bord, spre și dinspre Sibiu.

 RUTE NOI WIZZ AIR DIN SIBIU

Destinație Zile de operare Data de începere Tarife de la*
Copenhaga, Danemarca luni, miercuri, vineri 22 iunie 2018 RON 69 / EUR 14,99
Paris Beauvais, Franța luni, miercuri, vineri 22 iunie 2018 RON 69 / EUR 14,99
Basel, Elveția joi, duminică 21 iunie 2018 RON 39 / EUR 9,99
Frankfurt Hahn, Germania luni, vineri 22 iunie 2018 RON 199 / EUR 44,99
Tel Aviv, Israel marți, sâmbătă 14 iulie 2018 RON 119 / EUR 27,49

 

 

FRECVENȚE CRESCUTE PE RUTE EXISTENTE

 

Destinație Zboruri săptămânale
Londra-Luton zilnic de la 5
Memmingen Munchen 5 de la 2
Dortmund 5 de la 3
Nuremberg 4 de la 3

 

„Lansarea noilor rute, odată cu alocarea celei de-a doua aeronave la Sibiu, susține dezvoltarea economică a județului nostru și a întregii regiuni, asigurând legături aeriene accesibile ce conectează Sibiul de importante destinații economice și turistice. În mod cert, noile oportunități de călătorie vor sedimenta relațiile de cooperare cu țările europene și vor deschide noi porți pentru parteneriate de succes. Mulțumesc reprezentaților Wizz Air pentru încrederea acordată Aeroportului Internațional Sibiu și pentru decizia de a continua investițiile în regiune, benefice pentru județul Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, Președintele Consiliului Județean Sibiu.

Marius Ioan Gîrdea, Directorul General al Aeroportului Internațional Sibiu, a adăugat: „Extinderea rețelei de rute, odată cu alocarea celei de-a doua aeronave Wizz Air la Sibiu, confirmă potențialul notabil de dezvoltare al traficului aerian în centrul României. Noile zboruri ce conectează direct Sibiul de importante destinații din afara granițelor țării, precum și creșterea frecvențelor pe unele dintre cele mai solicitate rute vor veni, cu siguranță, în întâmpinarea nevoilor de mobilitate ale pasagerilor din cadrul întregii comunități deservite de Aeroportul Internațional Sibiu.”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web