Actualitate

O medalie de aur și una de argint pentru atleții brașoveni la Campionatul Național de juniori 1

La finalul săptămânii trecute, la București, în sala din Complexul Sportiv Lia Manoliu, s-a desfășurat etapa finală Campionatului Național de Atletism pentru juniori.

În cadrul competiției, brașoveanca Adina Cîrciogel (Liceul cu Program Sportiv Brașov) a reușit să câștige medalia de aur în proba de 400 metri plat, cu 57.21 secunde.

„Am reușit să ne îndeplinim obiectivul, câștigând titlul de campioană națională la junioare 1. Așteptăm acum următorul concurs, Campionatul Național de seniori-tineret, unde vom încerca o clasare cât mai bună. Mulțumim tuturor celor ce ne-au susținut și ne susțin, în special celor care s-au ocupat de refacerea Adinei”, spus prof. Horațiu Calfă, antrenorul sportivei.

Un alt rezultat bun al atleților brașoveni l-a reușit Raul Constantin Pruteanu (tot de la LPS Brașov), care a obținut „argintul” la proba de săritură în lungime, cu un rezultat de 6,86 m.

„De remarcat este faptul că această performanță reprezintă un progres imens față de cea mai bună performanță a sa, care era de 6,59 m. Raul practică atletismul din anul 2012, dar proba de lungime a abordat-o abia acum un an.

Visul său este participarea  la Campionatele Europene de cadeți, care se vor desfășura în vara acestui an la Rieti, în Italia. Zborul său va trebui să măsoare 7,05 metri, acesta fiind baremul impus de IAAF, pentru a concura la această valoroasă întrecere.

Îi urăm succes și încercăm să-l sprijinim cu tot ceea ce depinde de noi, profesorii acestui liceu cu veche tradiție în obținerea performanțelor de top la atletism. Felicitări și succes atât lui Raul Pruteanu, cât doamnei antrenor Georgeta Nazarie, descoperitor de valori ale atletismului de podium”, a precizat prof. Daciana Drăcea, director al Liceului cu Program Sportiv Brașov.

La finala Campionatului Național de atletism pentru juniori 1, Brașovul a mai fost reprezentat de Oana Comănelea (CSM Brașov – 60 metri, 400 metri), Bianca Sabina Nicu (LPS Brașov – 60 metri), Andrei Gabriel Georgea (CSM Brașov – 60 metri), Ema Zach (LPS Brașov – 400 metri), iar Raul Constantin Pruteanu a participat și la proba de 60 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web