Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

O “altfel de săptămână” la ISU Sibiu. Elevii sibieni sunt așteptați la sediile subunităților de pompieri

În perioada 15-19 mai a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu va fi implicat în programul „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, activităţile fiind organizate la sediile subunităților de pompieri din Sibiu, Mediaș, Miercurea Sibiului, Avrig, Agnita și Dumbrăveni.

Programul „Şcoala altfel” constituie un bun prilej pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu de a prezenta atât copiilor cât şi cadrelor didactice, aspecte importante legate de activităţile derulate de instituţie şi de a-i familiariza cu rolul şi principalele atribuţii ale pompierilor.

În această săptămână, în toate subunitățile ISU Sibiu vor fi derulate activităţi practice de educare şi instruire a celor mici, în scopul prevenirii situațiilor de urgență. Copiii vor putea urmări exerciţii demonstrative făcute de pompieri, vor vedea tehnica de intervenţie, vor învăţa câteva noţiuni de bază despre măsurile de prim-ajutor și vor primi pliante şi fluturaşi privind regulile de comportare în momentul producerii unor situaţii de urgenţă, dar şi materiale de informare preventivă realizate în cadrul campaniilor naţionale „R.I.S.C.” și „Nu tremur la cutremur”.

Pe timpul activităților, elevii vor avea ocazia să folosească unele accesorii, să stingă un incendiu la tavă şi să îmbrace costume de protecţie pentru pompieri. Liceenilor din clasele a XI-a şi a XII-a le vor fi prezentate detalii şi aspecte legate de cariera de pompier.

Până în prezent, cadre didactice, împreună cu peste 700 de elevi de la 16 unităţi de învăţământ din judeţul Sibiu, şi-au anunțat dorinţa de a vizita instituţia noastră. Elevii atraşi de activitatea pompierilor sibieni sunt aşteptaţi să viziteze sediile subunităților şi tehnica din dotarea ISU Sibiu, în perioada 15-19.05.2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web