De ultimă oră

Nu se vor desființa sau comasa linii de transport de importanță majoră de la RATBV SA

Referitor la unele informații apărute în spațiul public, cu privire la desființarea sau comasarea unor linii de transport public de călători din municipiul Brașov, RATBV S.A. face următoarele precizări:

Informațiile prezentate nu sunt de actualitate și nu reprezintă fundamentul unor măsuri ce ar urma să fie implementate în perioada următoare de către RATBV S.A.

De la începutul acestui an societatea noastră a realizat mai multe scenarii de acțiune care să ducă la eficientizarea transportului în comun și care să realizeze un echilibru între cererea de transport din municipiu și numărul de conducători auto de autobuz și troleibuz. Unele dintre aceste scenarii au fost înaintate spre analiză inclusiv Consiliului Local al Municipiului Brașov, toate având în vedere considerentele amintite anterior.

Unul dintre scenariile realizate includea și ideea unei destul de ample reconfigurări a rețelei de transport, însă, la solicitarea conducerii Primăriei Municipiului Brașov, acest demers nu a fost pus în aplicare, fiind dispusă o nouă analiză pentru identificarea unor soluții care să afecteze cât mai puțin călătorii.

În acest context, precum și datorită faptului că în ultima perioadă societatea RATBV S.A. a reușit recrutarea unui număr destul de important de conducători auto de autobuz sau troleibuz, aducem la cunoștința călătorilor faptul că societatea noastră nu intenționează să desființeze sau să comaseze linii de transport de importanță majoră pentru gradul de mobilitate al călătorilor. Mai mult, în condițiile în care RATBV S.A. va reuși în continuare să recruteze de pe piața muncii noi conducători auto de autobuze și troleibuze, avem în vedere crearea de noi oportunități de deplasare pentru utilizatorii sistemului de transport public de călători.

În ceea ce privește informarea călătorilor cu privire la eventuale viitoare schimbări ale rețelei de transport, RATBV S.A. dă asigurări că acestea vor fi realizate numai în urma unor atente și responsabile măsurători și analize și cu acordul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Brașov.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web