Prim planȘtiri

Noul ”cartier” din Tractorul: praf, zgomot și betoane. Unde sunt creșele, grădinițele, farmaciile, spațiile verzi? (FOTO, VIDEO)

Dezvoltatorii imobiliari din Brasov au profitat de lipsa de reactie a alesilor locali, in special a primarului George Scripcaru si au ridicat bloc dupa bloc in oras fara sa tina cont de lucrurile elementare cum ar fi constructia unei gradinite, scoli sau a prezentei spatiului verde. S-a ajuns in asa fel incat in afara de un mall, cei care se muta in zona sa nu aiba mare lucru. Cel putin cumparatorii sau chiriasii care au avut proasta inspiratie sa se mute deja in blocurile proaspat finalizate au de indurat zilnic mult praf si zgomot din cauza lucrarilor in desfasurare. Desi in zona ar trebui sa vedem mai multi copaci, mai multa verdeata, avand in vedere ca blocurile sunt construite de curand, din pacate, unde te uiti vezi doar betoane. Rar zaresti un loc minuscul de joaca intre 2 blocuri si acela inconjurat doar de…betoane, fara niciun copacel. De ce pana acum Primaria si Consiliul Local nu au intervenit, de ce arhitectul sef al orasului sau cei de la Urbanism nu su discutat cu primarul sau consilierii locali pentru a fi luate masuri astfel incat sa nu se mai construiasca haotic, fara cai de acces, fara spatii verzi, fara copaci, fara locuri de joaca, fara gradinite sau farmacii?

Praful de pe santiere duce automat la poluare, dar si la boli. Poate ar trebui sa inteleaga si reprezentantii Primariei Brasov. Deja in statistici este cunoscut faptul ca Brasov alaturi de Bucuresti si Iasi este printre cele mai poluate orase, motiv pentru care municipiul va suporta o amenda usturatoare din partea UE. Acest lucru se datoreaza in principal administratiei locale care nu a facut nimic ani la rand pentru imbunatatirea calitatii aerului. O alta problema majora in Tractorul este traficul rutier. Strazile sunt strangulate, abia se circula din oras spre Coresi. La mall o alta sursa de poluare, cele aproximativ 2000 de locuri de parcare.  Din pacate, nici la mall nu exista prea multa verdeata, asa cum se intalneste la alte mall-uri din tara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web