National

Nou sediu pentru Primaria Bran. 900.000 Euro a costat cladirea si terenul aferent(VIDEO)

Primarul comunei Bran, Rares Radacina, si-a prezentat bilantul primului an de mandat. Una din problemele pe care le-a rezolvat primarul a fost cea legata de sediul administrativ. Potrivit acestuia, a fost achizitionat un nou sediu pentru Primaria Bran cu o suprafata de 1200 mp si teren de 13.500 mp, finantarea in suma de 900.000 Euro este asigurata din surse proprii. ” Vrem sa mutam sediul Primariei Bran. Cladirea si terenul se afla in centrul comunei. Unde este terenul vrem sa amenajam o parcare pentru turistii care vin la noi. Branul este cea mai vizitata localitatea din tara. De aceea suntem preocupati de tot ce se intampla aici”, a spus Rares Radacina, primarul comunei Bran.

De asemenea, Primaria Bran deruleaza un proiect de reabilitare conducta apa si infiintare canalizare in satul Poarta printr-un program PNDR aprobat la finantare in decembrie 2016 pentru suma de 1.500.000 Euro.”Suntem in faza de obtinere a acordului de mediu dupa care se va incheia contractul de finantare”, a explicat Rares Radacina.

Un alt proiect important este cel legat de reabilitarea a doua drumuri comunale la Simon si Poarta, valoarea fiind de 1.000.000 Euro. Primaria Bran a obtinut un credit de 2.000.000 Euro de la CEC Bank.

Totoada, reprezentantii UAT au depus cerere de finantare prin programul PNDL pentru infiintarea retea canalizare in satele Simon si Predelut, suma solicitata fiind de 13.886.498 lei. In lucru se afla si un proiect de modernizare a parcului central, finantarea se realizeaza prin Gall Transcarpatica, fonduri europene in valoare de 60.000 Euro. Tot in acest prim an de mandat a fost finalizat si proiectul de refacere a strazii Bradul Inalt, afectata de alunecarea de teren. Suma a fost de aproximativ 800.000 Euro, asigurata din fondul de urgenta la dispozitia Guvernului Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web