Ne omorâm copiii cu produsele din supermarket. Otrava de pe rafturi
Supermarketurile sunt pline de produse care mai de care mai atractive daca iei in considerare ambalajul si reclamele difuzate pe mai toate posturile de televiziune. Insa, din pacate, in spatele unui ambalaj frumos se ascund multe necunoscute, multe ingrediente nocive. Din pacate, copiii sunt cei mai expusi la urmarile consumarii acestor produse, mai ales ca sunt mai greu de refuzat atunci cand solicita un produs de pe rafturile magazinelor. De exemplu, iaurturile. Desi ambalajele sunt frumos colorate, daca citesti cu atentie compozitia, afli cu stupoare ca sunt tot felul de coloranti daunatori organismului. De asemenea, sa nu uitam de zaharul existent. De multe ori, un iaurt mic contine chiar si o lingura de zahar, destul de mult pentru cantitatea din interior. Toate acestea duc la boli grave cum ar fi diabetul sau obezitate sau boli cardio-vasculare. Copiii ar trebui sa aiba in dieta lor uleiuri vegetale, peste sau fructe leaginoase.
Painea cea de toate zilele…
La fel se intampla si cu produsele de panificatie. Si aici sunt probleme mari cu glutenul in cantitate mare, colorantii sau E-urile care sunt nelipsite din produse in ultimii ani. Margarina este un alt produs de genul celor total nesanatoase, dar consumate mult de tanara generatie.
Nici macar fructele nu mai sunt ce au fost. Ajung pe rafturi pline de pesticide. De exemplu, merele. Cu cat sunt mai mari si mai frumoase, cu atat sunt mai nocive. De aceea, cel mai indicat este sa cumparam merele din piata, eventual pe cele care vin direct din livada taranului.
Pentru a rezista cat mai mult in magazine, fructele sunt tratate cu tot felul de chimicale, in termeni populari…ceruite.
Nici macar ciresele nu scapa de pesticide.Acestea contin carbaril, un pesticid suspect a fi cancerigen. Acesta ar creste riscul aparitiei bolii Parkinson. De asemenea, ciresele sunt stropite impotriva viermilor.
Cu alte cuvinte, legumele si fructele tatate chimic pot deveni nocive.