Economic

Moș Crăciun anunță: Parteneriatul strategic de formare profesională dintre ANBCT și Colegiul Tehnic Maria Baiulescu – Cool Academy

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a venit Moș Crăciun la tinerii ucenici din clasele de bucătari, ospătari și lucrători hotelieri, care învață meseriile în prima școală profesională în sistem dual în ospitalitate din România. Aceasta și-a deschis porțile anul acesta în cadrul Colegiul Tehnic Maria Baiulescu din Brașov și poartă numele de Cool Academy.

Spiridușii lui Moș Crăciun de anul acesta au fost: fabrica de mezeluri germane Reinert din Feldioara și Trus HoReCa Services specialistul în bucătarii profesionale de la consultant la proiectare, instalare și mentenanță. Ajutoarele spiridușilor, au fost personalul prietenos și competent de la Selgros.

Copii din clasele de ospătari și lucrători hotelieri au primit cadourile de crăciun din partea partenerilor din mediul privat al Cool Academy prin reprezentanții: Nicoleta Pălăduță de la Hotel Kolping și Cristian Macedonschi din partea Trus HoReCa Services și Cucinino Pasta Bar la școala într-un cadru festiv la care au participat și directorul colegiului, doamna Lavinia Butnariu și directorul adjunct doamna Simona Talabă.

Viitori bucătari și-au petrecut dimineața la Showroom Cafe la invitația Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism reprezentată prin președintele Chef Ștefan Bercea, a Vice președintelui Lady-Chef Cornelia Ghișoi și a domnului Cristian Macedonschi – C.E.O. TRUS HoReCa Services, în cadrul unui atelier unde au învățat să facă turtă dulce și să o decoreze, rezultatul a fost unul dulce.

Cristian Macedonschi a declarat că ”Am profitat de ultima zi înainte de vacanță pentru a le face elevilor din cadrul școlii profesionale duale în ospitalitate, Cool Academy o surpriză, atât dulce, cât și practică. Cu ajutorul partenerilor noștri Reinert și Trus Horeca Services prin Cucinino Pasta Bar, cu suportul celor doi Chefi bucătari de la ANBCT am reușit să facem acest atelier de turtă dulce. Cu această ocazie am pecetluit și parteneriatul strategic dintre Colegiul Tehnic Maria Baiulescu, Cool Academy și ANBCT pentru a garanta o dezvoltare profesională optimă a viitorilor bucătari, ospătari și lucrători hotelieri pe care îi formăm la Brașov.”Cornelia ghisoi:

Doamna director Lavinia Butnariu: “Suntem foarte încântați de inițiativa partenerilor economici, în special Trus HoReCa Services, de a organiza acest eveniment cu ocazia încheierii anului calendaristic. Elevii au participat activ la prepararea produselor de Crăciun și au învățat din experiența a doi maeștri recunoscuți și au avut și ocazia de a socializa cu partenerii economici. Beneficiile au fost atât de ordin personal, cât și profesional.”

Președintele ANBCT, domnul Ștefan Bercea a declarant: “Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism salută înființarea Școlii Profesionale Duale Cool Academy din cadrul Colegiul Tehnic Maria Baiulescu și se bucură să devină un partener profesional de nădejde. Profesioniștii din cadrul asociației vor sta tot timpul la dispoziție pentru formarea profesională, pentru cursuri cât și pentru evenimente precum cel de astăzi. Este foarte important să formăm o nouă generație de profesioniști prin care să readucem bucătăria romanească, în special cea tradițională la nivel mondial. Parteneriatul strategic între ANBCT și prima scoală duală din ospitalitate din România este foarte important, mai ales că a pornit în capitala gastronomică a României și este un model demn de multiplicat în toată țara.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web