De ultimă oră

Mort pe facebook, viu și internat la Spitalul Clinic Județean Brașov. Ce spun brașovenii despre spital?

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov a transmis astazi un comunicat de presa referitor la pacientul ”mort” la Urgente.

”Referitor la informatiile aparute in spatiul public cu privire la un pacient care a ”murit” la Urgente, dupa ce a asteptat in degeaba 4 ore ca sa fie consultat, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov doreste sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Pacientul la care se face referire a fost adus in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean Brasov, cu ambulanta SMURD in data de 11.06.2018 la ora 20 si 10. Pacientul a fost preluat imediat de catre asistentul de triaj, iar serviciile medicale oferite atat in unitatea de primiri urgente, cat si ulterior in sectiile spitalului au condus la stabilizarea si ameliorarea patologiei. In prezent pacientul este constient, stabil si primeste ingrijiri medicale corespunzatoare. Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean Brasov, asemenea altor structuri din tara, se confrunta zi de zi cu probleme legate de supraaglomerare. Tocmai din acest motiv exista un protocol national de triaj al pacientilor ce se prezinta la UPU, menit sa asigure accesul imediat a urgentelor majore ce necesita interventie imediata salvatoare de viata, celelalte urgente urmand a fi prioritizate in functie de gravitate. In acest sens, in spatiul de triaj al unitatii de primiri urgente sunt afisati timpii estimati de asteptare pentru urgentele minore.

Pe toata perioada asteptarii, pacientii sunt reevaluati periodic, in functie de reevaluare, codul de triaj se poate modifica. Revenind in cazul supus atentie, acesta a fost reevaluat pe perioada asteptarii, functiile lui vitale ramanand stabile si a fost preluat in aria de consult la ora 21,50. In urma investigatiilor si consulturilor interdisciplinare, s-a decis internarea pacientului la ora 23,35 in vederea tratamentului de specialitate”, sustine intr-un comunicat de presa conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov.

Insa, despre modul in care sunt tratati pacientii, modul in care li se vorbeste, despre afisele din spitale care ii incurajeaza pe medici sa plece la munca in strainatate, conducerea spitalului nu a spus niciun cuvant.

Va prezentam mai jos cateva din comentariile postate de internauti pe facebook cu privire la spitalele din Brasov. Acestia si-au aratat nemultumirea dupa ce un fost consilier local a postat pe facebook cosmarul prin care a trecut asteptand ore intregi la urgente.

Din pacate majoritatea sunt crescuti asa! Çhiar daca lucreaza si la privat au aceeasi atitudine din pacate! Conteaza doar banii! Sunt si cateva exceptii dar se pietd in sistem!”, spune un pacient nemultumit. 

”Știți zicala, Lupul își schimbă parul dar năravul ba. Cam asta ie, nu se va schimba nimic, rusine să le fie”, este comentariu unui alt brasovean. 

”Adevarat!!! Sau te consulta , te trantesc intr-un pat nici macar o patura sau un cearsaf nu-ti dau si te uita intr-un salon….daca ai pe cineva cu tine sa poata merge sa le mai aduca aminte si de tine … bine , daca nu Dumnezeu cu mila!!”, scrie altul.

”da asa este eu cu febra 39 m am dus intr o noapte pe la ora 22 30 si din caza ca sant alergica la mai multe feluri de medicamente dintre care si algocalmin m au trimis acasa la ora 2 noapte dupa ce mi a bagat in perfuzie algocalmin mi a iesit pete rosii si cand a vazut medicul ma trimis acasa ca sfaturi ca sosete cu otet si ceaiuri multe ca altfel nu am nimica”, povesteste altcineva. 

”ROMANII din păcate sunt mândrii cu NIMIC !!!!
Se dau mari ca au facultăți și își bat joc de oamenii de rând ! 
Sa va zic un lucru : de aia am părăsit România, nu mai suportam indiferenta tuturor, lipsa de respect și tot ce ține de unii oameni ! 
Eu pot face diferența dintre sistemul de rahat al sănătății din România și de unde locuiesc acum !!!
Aici e magic, ești tratat ca la hotel, mâncarea e făcută pe meniu, tot timpul ti se zâmbește și toată lumea are grija de tine !!!
Sora mea e cu dizabilități mari, mama e bolnava ! 
In România nimeni nu avea grija de ele , nici măcar pe banii noștri !
Aici, intr-un an, li s-a oferit Mai multe decât ar face sistemul de rahat al sănătății din România intr-o viața !!! 
Oameni buni, treziți-va ca muriți cu zile !!!!!! 
Dumnezeu sa îl odihneasca pe bărbatul care a murit din vina nemernicilor de acolo !!!
Îmi e Rușine sa mai zic ca sunt ROMÂNCA !!!!” sunt doar cateva din postarile scrise pe reteaua de socializare facebook. Din pacate, niciun comentariu de bine, semn ca aceasta este realitatea cruda in care traim.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web