Milioane de euro pentru alte oraşe, evenimente de mică anvergură şi puţini bani pentru Braşov
Marile orase din tara care organizeaza festivaluri de film si muzica castiga milioane de euro de pe urma organizarii acestor evenimente cultural-artistice. De exemplu, la Untold, in 2016, au fost incasari de peste 20 de milioane de euro. Mai mult de 10% dintre turisti au fost straini. De asemenea, pentru Electric Castle s-au vandut in 2017 bilete de peste 3,5 milioane de euro.
Clujul a scos multi bani si de pe urma festivalului de film TIFF. Castiguri financiare frumoase au avut si organizatorii After Hills de la Iasi. Preturile abonamentelor au fost cuprinse intre 150 si 450 lei. Avand in vedere ca s-au vandut peste 20.000 de abonamente, clar ca profitul a fost unul bun.
Din pacate, la Brasov, sunt multe evenimente, dar invizibile. Curios este si cum sunt castigate aceste proiecte culturale avand in vedere ca festivalurile nu se ridica la inaltimea asteptarilor.
Interesant este ca din sumele oferite pentru proiectele culturale, o parte din bani ajung si la publicatii locale, prin diferite fundatii sau asociatii. Avand in vedere lipsa articolelor critice la adresa conducerii municipiului este de inteles servilismul acestor publicatii…
Transilvania365- singura publicatie online in care apar anchete si investigatii jurnalistice!