De ultimă oră

Medicina in familie: un medic de la Spitalul Județean a dat șpaga pentru a-și angaja soția la Spitalul de Copii

Concursurile aranjate inca sunt la moda in judetul Brasov. Daca prin alte orase din tara, procurorii au reusit sa-i mai domoleasca pe angajatii institutiilor de stat, la Brasov lucrurile stau invers. Luarea si darea de mita fac parte dintr-un tablou asezat frumos pe ”peretele” Consiliului Judetean Brasov care are in subordine spitalele din judet.

În completarea comunicatului de presă din data de 29 mai 2017, privind perchezițiile efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov la șase locații de pe raza municipiilor Brașov și Craiova, dintre care două la sediul unor instituții publice, într-o cauză având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie de către cadre medicale și universitare, aducem la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 30.05.2017, a inculpaților:

VELICU SORIN, având calitatea de medic primar chirurgie plastică, reconstructivă și estetică în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cu privire la infracțiunile de ”luare de mită, în formă continuată” și a două infracțiuni de ”dare de mită”.

VELICU DIANA LILIANA, având calitatea de medic în cadrul Spitalului Clinic de copii Brașov, cu privire la două infracțiuni de ”dare de mită”.

POPESCU MIHAI, având calitatea de conferențiar universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Craiova și medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru infracțiunea de ”luare de mită”.

DUMITRESCU DANIELA, având calitatea de conferențiar universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Craiova și medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru infracțiunea de ”luare de mită”.

 

Pe timpul cât se află sub control judiciar pe cauțiune, inculpații trebuie să respecte următoarele obligații:

a)         să se prezinte la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov ori de câte ori sunt chemați;

b)        să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov cu privire la schimbarea locuinţei;

c)         să se prezinte la Poliţia municipiului Braşov, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

d)        să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;

e)         să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

f)         să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă;

g)        să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;

h)        să nu desfăşoare profesiile și activitățile în exercitarea cărora au săvârșit faptele.

 

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Inculpatul VELICU SORIN, în cursul anilor 2013-2017, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a pretins şi primit sau a acceptat să primească sume de bani, cu referire la actele medicale efectuate față de 13 pacienți, în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu privind serviciile medicale prestate acestora și în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu de medic primar chirurgie plastică, reconstructivă și estetică în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov

”În datele de 11-12.05.2017, inculpații VELICU SORIN și VELICU DIANA LILIANA au dat bunuri și foloase inculpaților POPESCU MIHAI și DUMITRESCU DANIELA, președinte, respectiv membru al comisiei de concurs  pentru angajarea în postul de medic, specialitatea radiologie și imagistică medicală, la Spitalul Clinic de Copii Brașov, a inculpatei VELICU DIANA LILIANA, în legătură cu neîndeplinirea respectiv îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor funcției sus-menționate.

Inculpații au depus cauțiunile stabilite prin ordonanțele procurorului, după cum urmează: VELICU SORIN suma de 68.000 lei, VELICU DIANA LILIANA suma de 23.000 lei, DUMITRESCU DANIELA suma de 68.000 lei iar POPESCU MIHAI suma de 14.930 de euro și 14.000 de lei”, a spus procurorul Adrian Aldea, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov.

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web