Marius Dunca: Avem Guvern pentru români și România!

Joi a fost semnat acordul politic de guvernare între PSD, PNL, UDMR şi Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, care prevede principiile funcţionării Coaliţiei Naţionale pentru România.

Preşedintele PSD Braşov, senatorul Marius Dunca, consideră că semnarea acordului reprezintă primul pas spre normalitate. Potrivit acestuia, programul PSD de guvernare vine cu soluții la crize actuale din România: sanitară, economică, energetică.

 

„România se află la un moment de cotitură. S-a făcut însă un prim pas spre normalitate. Țara noastră are din nou un guvern deplin funcțional. După mai multe luni de criză politică gravă, avem un program de guvernare cu soluții la gravele crize actuale (sanitară, economică, energetică). Am lăsat orgoliile politice deoparte și s-a format Coaliția Națională pentru România. Este vital să punem în aplicare măsurile pentru care am fost votați la alegerile din decembrie 2020.

În ciuda împrumuturilor halucinante de zeci de miliarde de euro, firmele lovite de pandemie au fost lăsate de izbeliște, mediul de afaceri nu a fost sprijinit. Românii au ajuns să trăiască în sărăcie, în foame și în frig. S-a scumpit tot ce se putea scumpi. Inflația a atins cote record în timp ce veniturile oamenilor sunt înghețate.

Programul PSD de guvernare are la bază priorități nenegociabile și este orientat spre nevoile românilor! Avem un pachet social- alocațiile, pensiile, salariul minim și indemnizațiile pentru persoanele cu handicap vor crește de la 1 ianuarie 2022. În plus, vârstnicii cu pensiile cele mai mici vor fi ajutați de stat să-și plătească facturile în această iarnă. (creșterea salariului minim brut pe economie cu 11%, de la 2.300 lei în prezent la 2.550 de la 1 ianuarie 2022, creșterea punctului de pensie cu 10%, de la 1.442 în prezent, la 1.586 lei de la 1 ianuarie 2022, creșterea pensiei minime cu 25%, de la 800 de lei în prezent la 1.000 de lei de la 1 ianuarie 2022, ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă, în funcție de valoarea pensiei, pentru pensionarii a căror pensie este peste valoarea minimă dar sub 1.586 lei.) Vor crește și alocațiile (cu 40% pentru copiii sub 2 ani, de la 427 lei în prezent la 600 lei de la 1 ianuarie 2022, cu 13,5% pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, de la 214 lei în prezent, la 243 lei de la 1 ianuarie 2022). A 13-a alocație acordată pentru copiii cu dizabilități și a 13-a indemnizație pentru persoanele adulte cu dizabilități vor fi acordate în luna ianuarie 2022.

PSD își asumă obiectivul de a proteja viața românilor, de a pune capăt haosului sanitar. Testarea extinsă va fi vitală. Se vor găsi medicamente antivirale în farmacii, eliberate pe bază de prescripție medicală, pentru tratarea timpurie a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

Pentru sprijinirea firmelor românești, PSD va orienta economia către conceptul „Cumpără românește!” pentru că un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români. 80% din programul economic al PSD conține măsuri pentru IMM-uri și companiile naționale. De asemenea, se dorește și salvarea firmelor strategice românești, prin infuzie de capital. Va exista și un program de sprijinire a exporturilor pentru reducerea deficitului comercial. Agricultura va redeveni unul dintre motoarele de creștere economică. Vrem să aducem pe masa românilor mai multe produse românești, de aceea vom crește subvențiile și vom relua programele de succes din anii trecuți.

Revenirea la normalitate a României va fi un proces complex, amplu, dar PSD are profesioniști și pachete de măsuri pentru domeniile vitale. Mă bucur că Ziua Națională a României, 1 Decembrie, ne găseşte la finalul unei crize politice. Este momentul să le demonstrăm românilor că pot avea o guvernare care să lucreze, într-adevăr, pentru ei.”a declarat președintele PSD Brașov, Marius Dunca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web