Marile proiecte ale județului sunt ignorate de Guvern și parlamentarii de Brașov. Puneți județul pe harta României, domnilor guvernanți!

PMP Brașov este îngrijorat de soarta marilor proiecte de investiții promise brașovenilor de reprezentanții administrației publice brașovene. Aceasta, după ce Guvernul nu a alocat de la buget, pentru 2022, niciun leu pentru Aeroportul Brașov și Spitalul Regional Brașov, promise asiduu de zece ani încoace.
Nici Consiliul Județean, nici Primăria Brașov și nici parlamentarii de Brașov nu au reușit să convingă Guvernul Ciucă să aloce bani pentru Aeroportul Brașov și Spitalul Regional Brașov, deși în bugetul de stat pe 2022 sunt alocate peste 88 miliarde lei pentru investițiile din România.

Parlamentarii brașoveni aleși în urmă cu un an nici măcar nu s-au sinchisit să depună amendamente pentru finanțarea acestor investiții, ca și cum nu ar reprezenta interesele celor care i-au trimis în Parlament.
Există riscul că Aeroportul Brașov să fie finalizat cu întârziere din cauza lipsei de finanțare sau să fie finanțat din împrumuturi pe care brașovenii vor fi obligați să le ramburseze din impozitele și taxele plătite. De altfel, inaugurarea lui a fost de mai multe ori amânată, cel mai recent termen anunțat fiind finele anului viitor.
Despre Spitalul Regional Brașov nu se mai aude nimic, deși Primarul Municipiului Brașov, Allen Coliban ne-a asigurat că această investiție va fi cuprinsă în bugetul Ministerului Sănătății. Încă o minciună electorală.

PMP Brașov solicită reprezentanților administrației publice brașovene și parlamentarilor de Brașov să facă demersuri urgențe la Guvern pentru alocarea de bani pentru finanțarea acestor investiții, având în vedere faptul că Brașovul este pe primele locuri în topul județelor care contribuie la alimentarea bugetului de stat, prin impozitele și taxele plătite de brașoveni.
Sau, măcar să iasă public cu explicații pertinente, scuze, ori demisii.

Nu mai suntem dispuși să înghițim găluște electorale, iar, atunci când vine vremea marilor proiecte, Brașovul să fie exclus de la finanțările puse la dispoziție și de Uniunea Europeană, și de bugetul statului, la care contribuim cu vârf și îndesat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web