Parlamentar de Brașov

Marian Rasaliu: Vrem să ne întoarcem la normalitate, pentru asta luptăm!

Deputatul Marian Rasaliu consideră că reîntoarcerea la normalitate a românilor poate fi posibilă doar dacă Guvernul Cîțu pleacă.

”PSD va vota marți moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Calendarul stabilit este ireversibil, nu mai poate fi dat înapoi și nu mai poate fi oprit oricâte tertipuri ar mai invoca premierul Cîțu și cei din PNL. De marți, ”Superman” va fi istorie.
PSD își va mobiliza toți parlamentarii la vot. Sunt excluse orice negocieri. Avem 157 de parlamentari, care, cu toții, au semnat și susțin moțiunea de cenzură. USR are 80 de parlamentari, iar AUR 43. Dacă și USR și AUR își respectă angajamentele publice și votează moțiunea, vor fi 280 de voturi pentru, mult peste cele 234 necesare, și guvernul Cîțu va deveni istorie.
În disperarea că își pierde funcția, premierul Cîțu a început să strige că cei care vor da jos Guvernul aruncă România în plină criză economică și energetică. În realitate, lucrurile sunt exact invers. Când ai o criză, trebuie să înlături cauza care a produs-o, iar toți românii știu bine că Florin Cîțu este cauza principală pentru proasta guvernare care a dus la creșterea prețurilor și a facturilor la energie.
PSD va vota la vedere moțiunea de cenzură. Nimic nu mai poate împiedica acest lucru după ce moțiunea PSD a fost validată și a intrat pe procedura parlamentară.
Să nu uităm că cei de la USR-PLUS au guvernat dezastruos alături de cei din PNL. Iată doar câteva exemple:
o Sănătate – Voiculescu și Mihăilă, plus vicepremierul Barna, responsabili de sănătate, au eșuat catastrofal cu pandemia, nu au pregătit valul 4, au nenorocit bolnavii cronici, au ținut școlile închise degeaba.
o Fonduri Europene – ministrul Ghinea a negociat în secret un PNRR care impune taxe și impozite mai mari, anularea facilităților fiscale, blocarea creșterii pensiilor, zero lei pentru agricultură.
o Transporturi – ministrul Drulă n-a reușit măcar un km de autostradă; l-a menținut sfidător în funcție pe șeful CFR Călători care a lăsat zeci de copii abandonați într-un tren defect.
o Economie – Năsui a făcut prăpăd. Nimic pentru mediul de afaceri atât de greu încercat: măsura 3 abandonată, măsura 2 subfinanțată, sprijinirea exporturilor anulată.
PSD nu va susține niciun alt guvern al dreptei propus de Iohannis, nu va intra sub nicio formă la guvernare și va acționa hotărât pentru declanșarea alegerilor anticipate. Soluția corectă și reală la profunda instabilitate și haos politic din prezent este crearea unei noi majorități rezultate din voința românilor.
Vrem să ne întoarcem la normalitate, pentru asta luptăm!” a declarat Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web