InformațiiParlamentar de Brașov

Marian Rasaliu: Toate sporurile tăiate din Instituția Prefectului de către guvernanți sunt compensate de salariile celor doi proaspăt angajați

Deputatul Marian Rasaliu a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, principalele amendamente ale parlamentarilor de la PSD Brașov. Totodată, acesta a criticat deciziile Executivului de a crea posturi noi în prefecturi și de a nu încuraja industria românească, făcând referire la fabrica de camioane Roman S.A.

”În contradicție cu ceea ce anunță premierul, și aici mă refer la austeritatea bugetară, cei de la guvernare au găsit de cuviință să își plătească datoriile față de susținători prin crearea de posturi bine plătite la stat. Mă refer aici la poziția de subprefect și la cea de secretar general. Din postura de fost prefect al județului Brașov, vă garantez că nu era nevoie de oameni în plus pe aceste funcții. Toate sporurile tăiate din Instituția Prefectului de către guvernanți sunt compensate de salariile celor doi proaspăt angajați.” a declarat Marian Rasaliu.

Peste 40 de amendamente propuse de parlamentarii de la PSD Brașov

Deputatul a vorbit și despre principalele amendamente propuse de PSD Brașov.
”Cei de la guvernare au uitat de promisiunile din campania electorală, au luat în brațe austeritatea și așa o vor ține până în pânzele albe. Parlamentarii PSD Brașov au propus peste 40 de amendamente la actualul buget. Vreau să vă prezint două amendamente extrem de importante. Am solicitat suplimentarea cu suma de 13 milioane de lei pentru Spitalul Regional și deblocarea de urgență a acestui proiect. De asemenea, al doilea amendament este legat de finalizarea Aeroportului din Brașov, pentru care am solicitat 23 de milioane de lei, adică suma pe care Guvernul PSD, când era la conducerea țării, a acordat-o, cu titlu de sprijin, pentru începerea acestui proiect. Ca sursă de finanțare, menționez Fondul de Rezervă aflat la dispoziția Guvernului.” a spus parlamentarul brașovean.

Fabrica Roman S.A, uitată de cei de la putere

Marian Rasaliu consideră că moștenirea industrială a județului Brașov fost îngropată de turismul de “asamblare”.
”Pe pagina sa de Facebook, domnul Orban ne anunța un succes răsunător, o întâlnire pe care a avut-o cu o companie străină de camioane. Am lansat un comentariu prin care l-am informat, cu respect, pe președintele Camerei Deputaților, care este brașovean, de altfel, că și la noi la Brașov există o fabrică de camioane cu tradiție, Roman S.A. Aceste camioane civile și militare au construit practic România. Se pare ca moștenirea noastră industrială a fost îngropată de turismul de “ asamblare”. Brașovenii care lucrează aici au nevoie de susținerea industriei românești. Să faci o hală nouă în care să asamblezi camioane venite din altă parte, în loc să încurajezi industria locală, mi se pare o lipsă totală de patriotism.” a concluzionat deputatul Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web