Turism-Utile

Marcel Răducanu îi antrenează pe micuții fotbaliști de la Corona

Primarul George Scripcaru a discutat astăzi cu Marcel Răducanu, unul dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile, pentru a stabili o colaborare pe termen lung între școala de fotbal pe care acesta o conduce în Dortmund și Corona Brașov, constând în stagii de pregătire a copiilor și juniorilor legitimați la clubul brașovean.

„Marcel Răducanu este un simbol al fotbalului românesc, are o poveste extraordinară și conduce o școală de fotbal în Dortmund care l-a dat pe titularul naționalei Germaniei, Mario Gotze, unul dintre cei mai buni fotbaliști germani ai momentului. Eu sunt bucuros că a dat curs invitației noastre și că dorește să punem bazele unei colaborări pentru pregătirea copiilor și juniorilor Coronei, pentru că este nevoie ca în câțiva ani și Brașovul să aibă o echipă în Liga I. Avem copii de valoare care trebuie antrenați și descoperiți, iar acest gen de colaborare este benefic pentru copii, părinți, și antrenori, și pentru sportul brașovean“, a declarat primarul George Scripcaru.

Marcel Răducanu, care conduce o școală de antrenori în Koln și o școală de fotbal în Dortmund se află timp de patru zile la Brașov, împreună cu alți doi antrenori foarte buni, pentru un stagiu de pregătire cu peste 100 de copii legitimați la Corona Brașov, din grupele de vârstă 2004-2008. La jumătatea stagiului de pregătire, idolul steliştilor din anii 70 a declarat că a făcut antrenamente cu metode noi, pe care copiii brașoveni nu le-au mai văzut, însă aceștia au învățat repede și au potențial. „Un jucător ca Gotze se naşte o data la 30-40 de ani, cum e Messi, cum a fost Maradona. E greu să mai găseşti un Mario Gotze. O să fie unic. Dar sunt copii buni şi aici, însă trebuie să se pregătească bine în continuare. Sunt destul de mici și nu au mai făcut acest gen de antrenamente, dar prind foarte repede. Sigur că un stagiu de patru zile nu este suficient. Voi reveni în Brașov și la vară și sper să încheiem acest parteneriat, pentru a forma copii și juniori. Brașovul merită o echipă puternică, merită să facă performanță și merită să ajungă în Liga I“, a spus Marcel Răducanu.

Marcel Răducanu, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României din toate timpurile, s-a lansat și a devenit un nume la Steaua, în perioada 1972 – 1981.După o evadare ca-n filme, fostul fotbalist a rămas în Germania Federală, profitând de faptul că se afla acolo cu naționala României. Autoritățile din România l-au condamnat, în lipsă, la închisoare, la 5 ani și 8 luni de închisoare pentru dezertare, deoarece era căpitan al Armatei Române.

După un an de suspendare, sancțiune dictată de UEFA, Răducanu a semnat cu Borussia Dortmund, unde a primit tricoul cu numărul 10 și a activat șase ani. În 1988 a plecat în Elveția, la Zurich, iar după doi ani s-a retras din activitate, însă a rămas în inimile fanilor Borussiei. De altfel, anul trecut, când românul a împlinit 63 de ani, oficialii clubului german au postat pe site-ul clubului un filmuleț cu secvențe memorabile din cariera fostului mijlocaș, clip care avut peste 200.000 de vizualizări în câteva minute de la postare. .

Desemnat ”Fotbalistul Anului” în 1980 în România, Răducanu a jucat 21 de meciuri pentru echipa națională de fotbal a României.

După ce a absolvit Școala de Antrenori al Federație Germane de Fotbal, a deschis în 1994, la Dortmund, o Academie de Fotbal acreditată de Federația Germană de Fotbal, despre care spune că este independentă de clubul unde a activat ca fotbalist și unde s-a pregătit și Mario Gotze. „De 24 de ani fac fotbal, am succes și acum lucrez pentru mine, nu am nicio presiune din partea nimănui“, a mărturisit el.

sursa foto Primaria Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web