Brasov

Maine vor suna din nou sirenele…de aceasta data pentru un exercitiu al ISU Brasov

 În data de 29 martie a.c., în intervalul orar 1000 – 1100, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Ţara Bârsei” al judeţului Braşov organizează  un exercițiu cu forțe și mijloace la S.C. Maxam S.R.L. Victoria.  Scenariul exercițiului prevede că în data de 29.03.2018, pe amplasamentul S.C. MAXAM ROMÂNIA SRL. Victoria, la instalaţia de fabricare HIDROGEL¸ a avut loc o explozie a cantităţii de HIDROGEL depozitată temporar în incintă, provocând efecte negative atât pe amplasament cât şi în afara acestuia (incendiu de pădure).  Exerciţiul are drept scop testarea principalelor elemente ale Planului de Urgenţă Externă (P.U.E.) și ducerea acţiunilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor exploziei de către forţele de intervenţie prevăzute în P.U.E., sub conducerea Centrului de conducere şi coordonare a intervenţiei, cu realizarea măsurilor de protecţie a populaţiei, bunurilor materiale şi factorilor de mediu, precum și antrenarea structurilor de coordonare şi conducere, precum şi pregătirea personalului implicat în cazul producerii unui accident major.

Vă aducem la cunoștință că pe timpul desfășurării exercițiului se vor acționa sirenele de avertizare din incinta obiectivului, motiv pentru care rugăm populația să nu intre în panică.

In data de 29 martie a.c., începând cu ora 1000, în cadrul Programului “Școala Altfel” vom desfășura un exercițiu de evacuare la Școala Gimnazială nr. 11 Brașov si de asemenea vor fi organizate ateliere practice și va fi prezentată tehnica de intervenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web