InformațiiSibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

Mai mulți răniți după ce o telecabină s-a izbit puternic de peronul stației. S-a solicitat intervenția unui elicopter SMURD(VIDEO, FOTO)

UPDATE:

Echipaje SMURD Sibiu impreuna cu SAJ,   Salvamont și Jandarmeria montană actionează pentru acordarea asitenței medicale de urgență mai multor persoane , rănite ușor, în urma unui incident la telcabinele Balea Lac și Balea Cascada, sub conducerea președintelui  comitetului judetean pentru situații de urgență, d-l prefect Cristian Radu.
 Pană în acest moment, paramedicii au acordat îngrijiri medicale de urgență unui număr de 4  persoane, care se aflau la telecabina de la Balea Cascadă. Dintre cele patru, un copil are suspiciune de fractură nazală, două femei au dureri lombare și de membre si un barbat are o fractura deschisa la un membru inferior.
 Pentru acordarea primului-ajutor calificat a doua persoane, rănite ușor,  care se află la Balea Lac, a fost solicitat un elicopter SMURD. Alte echipaje ISU Sibiu cu două microbuze de transport persoane se deplasează pentru a prelua un  grup de turiști care se aflau în telecabina de la Balea Lac. Toate persoanele vor fi evaluate medical de către echipajele aflate la fața locului. Pentru  conducerea și coordonarea  acțiunilor de interveție, la locul evenimnetului s-a deplasat prefectul județului Sibiu și inspectorul șef al ISU Sibiu. Au fost luate toate măsurile pentru asigurarea asistenței medicale de urgență în timp optim.
Echipajul Elicopterului  SMURD  a acordat îngrijiri medicale de urgență unei femei, care prezenta dureri la membre, aceasta fiind transportată la spitalul din municipiul Sibiu.Un bărbat care se afla la Balea Lac a fost coborât de către echipele de intervenție și preluat de către echipajul Smurd Săliște, care i-a acordat îngrijiri medicale și îl transportă la spital, acesta prezentând suspiciune de fractură la unul dintre brațe. Alte 32 de persoane, care se aflau la Bâlea Lac, au fost conduse de către echipele de intervenție  și transportate la Bâlea Cascadă, în condiții de siguranță.

Stirea initiala:

6 persoane au fost ranite, duminica, dupa ce o telecabina care face legatura intre Balea Cascada si Balea Lac a intrat cu viteza in statie si s-a lovit de peron.

SMURD Avrig, o ambulanta SAJ, SMURD Sibiu-terapie intensiva mobila si Salvamont intervin la Telecabina Calea Cascadei . Posibil 4 victime ranite usor din cauza unei defectiuni tehnice a telecabinei la sosire. Erau 15 persoane in telecabina. Din informatiile pe 112, numai 4 persoane au nevoie de ingrijiri medicale de urgenta. Un copil in varsta de 4 ani a suferit o fractura piramida nazala, un barbat cu fractura membre inferioare, o femeie cu dureri membre inferioare si o alta persoana de sex feminin cu dureri de coloana.Toate victimele sunt constiente.S-au luat masuri pentru asigurarea asistentei medicale de urgenta pentru persoanele ranite. De asemenea, a fost solicitat sa intervina si un elicopter SMURD”, a spus slt Ramona Nistor, purtatorul de cuvant al ISU Sibiu. Din informatiile furnizate de purtatorul de cuvant se pare ca mai sunt alte persoane ranite la Balea Lac.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web