Politic-Administrativ

Macedonschi se implică în învățământul dual

Federația Industriei Hoteliere din România, condusă de Călin Ile în calitate de președinte, a organizat la Sibiu o întâlnire a colegiilor tehnice din turism din România, în vederea realizării Asociației Colegiilor Tehnice din România.

Scopul principal al asociației este de a multiplica în toată țara proiectul de succes al Școlii profesionale duale din ospitalitate din Brașov, prima de acest gen din România, care a pornit anul acesta la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu și este denumit sugestiv Cool Academy.

Cool Academy a debutat în anul școlar 2017-2018 cu trei clase:

  1. Bucătari – 25 de elevi;
  2. Ospătari -25 de elevi;
  3. Lucrători hotelieri – 20 de elevi.

Proiect inițiat de către consilierul local Cristian Macedonschi alături de un grup de specialiști și operatori din industria ospitalității brasovene și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Brașov și Primăria Municipiului Brașov.

Consilierul local Cristian Macedonschi a declarat: ”Trebuie să recunosc faptul că fundația solidă, care determină succesul unui astfel de proiect, este formată din operatorii locali care se implică în proiectul de formare profesională a viitorilor specialiști în domeniu. La Brașov am avut parte de parteneri de încredere cu care am plecat la drum în acest proiect și mă bucur că avem o rezonanță atât pe plan național cât și, prin camerele de comert ale Germaniei și Austriei în România, pe plan internațional.”

Forma de învățământ dual a devenit foarte importantă nu doar pentru ospitalitate, ci pentru toate industriile, tot Brașovul a fost pionierul în cadrul învățământului dual din domeniul tehnic prin Școala Profesională Germană Kronstadt, din a cărei experiență au învățat și fondatorii Cool Academy.

Moto-ul acestui proiect fiind: ” O lumânare nu îşi pierde nimic din strălucire atunci când aprinde o altă lumânare” citat din James Keller.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web