Politic-Administrativ

”Mace” în vizită la Parlamentul European

La invitația domnului Europarlamentar Siegfried Mureșan, Cristian Macedonschi a vizitat ieri alaturi de directorul liceului german Johannes Honterus, domnul Radu Chivărean și un grup de elevi ai liceului, Parlamentul European din Bruxelles. Este important ca tânăra generație să cunoască principiile și valorile pe care se bazează și s-a construit Uniunea Europeana, iar la rândul lor să transmită mai departe aceste valori în comunitatea din care fac parte. Seara au participat cu totii la vernisajul expozitiei:  „Minoritatea Germana din Romania: Un Model de Multiculturalism în Uniunea Europeana“  organizat de europarlamentarul român cu origini germane în sala Yehudi Menuhin a Parlamentului European.

Cristian Macedonschi a participat la acest eveniment, excelent organizat de Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan și echipa lui, în calitate de consilier local ales la Brașov din partea Forumului German alături de delegația liceului Johannes Honterus alcătuită din directorul liceului și copii de clasa a XI-a și a XII-a, dar și de Dr. Steffen Schlandt care a încântat toți participanții cu Corul Bach al Bisericii Negre.

La eveniment a participat președintele Forumului German, domnul Dr. Paul-Jürgen Porr și ES Ambasadorul Germaniei în România, domnul Cord Meyer-Klodt, care au avut, alături de Siegfried Mureșan, niște alocuțiuni extraordinare.

Specialitățile culinare din Transilvania au fost puse în valoare de Ștefan Bunescu de la Kredenz, iar vinul transilvănean, Sachsenwein de Jidvei a acompaniat excelent deliciile gastronomice.

„Sunt foarte mândru că minoritatea germană din România a avut ocazia, prin parlamentarul european Siegfried Mureșan să-și prezinte identitatea la Bruxelles în fața națiunilor europene și îi mulțumesc public și din tot sufletul pentru acest lucru” a declarat consilierul local Cristian Macedonschi.

Multiculturalitatea din Transilvania datează din secolul al XIII-lea și este un model de bună practică pentru Europa de azi, iar împreună construim punți solide pentru Statele Unite ale Europei de mâine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web