InformațiiInfracțional

Lupi puși paznici la oi…Pădurari urmăriți penal pentru furt de arbori și luare de mită

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 28 iunie 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpații  BOLONI JANOS, BULARCA NICOLAE și SECELEANU CĂLIN IOAN IOAN, pădurari în cadrul Regiei Publice Locale Ocolul Silvic Bucegi – Piatra Craiului R.A., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: constituirea unui grup infracțional organizat, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori și luare de mită.

De asemenea, la aceeași dată, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de inculpații DRĂGAN NICOLAE CĂTĂLIN, SUBȚIREL GHEORGHIȚĂ ELISEI, OLESCU PAUL, LINGURAR CONSTANTIN, BORZOȘ DANIEL, OTVES CONSTANTIN MARIUS, GANEA ILIE, BOCA NICOLAE, BORZOȘ ABEL și alți 22 de inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

În cursul zilei de astăzi, inculpații sus-menționați, aflați în stare de reţinere, au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în perioada martie 2016 – februarie 2017, inculpații au constituit o grupare infracțională organizată, care a acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunilor de tăiere, fără drept și furt de arbori din fondul forestier național situat pe raza comunei Apața și Ormeniș. În cadrul acestei activități infracționale, inculpații Bularca Nicolae și Seceleanu Călin Ioan Ioan, pădurari în cadrul Regiei Publice Locale Ocolul Silvic Bucegi – Piatra Craiului R.A., au acceptat bani și foloase, cu titlu de mită, pentru a permite unor inculpați să taie arbori în mod nelegal.

În urma perchezițiilor efectuate în cauză, organele de urmărire penală au identificat și ridicat următoarele categorii de bunuri: material lemnos, motoferăstraie, autovehicule folosite pentru transportul materialului lemnos și diverse sume de bani.

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, Direcției Generale Anticorupție – serviciile județene din Brașov și Covasna și al Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web