Politic-Administrativ

Luna Pădurii, marcata si la Brasov. Au fost plantati 1500 puieți de paltin și 100 puieți de molid

Garda Forestieră Brașov, împreună cu autoritățile publice locale, a organizat în data de 13 aprilie a.c. o acțiune de plantare puieți, cu ocazia Lunii Pădurii Arborilor 2018.

Acțiunea s-a desfășurat în localitatea Prejmer, cu sprijinul Ocolului Silvic Teliu, din cadrul Direcției Silvice Brașov. Au fost plantați 1500 puieți de paltin și 100 puieți de molid.

Acest eveniment, desfășurat în fiecare an între 15 martie – 15 aprilie, are în prim plan evidențierea rolului și importanței pădurii în menținerea echilibrului în natură.

Este unul dintre cele mai importante evenimente silvice și ecologice și reprezintă o modalitate de sensibilizare a publicului și a factorilor decizionali cu privire la importanța pădurilor și rolul acestora.

La această acțiune au participat atât autorități publice: Direcția Silvică Brașov, Primăria Prejmer, Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, Garda de Mediu Brașov, Gruparea de Jandarmi Mobilă din Brașov, Inspectoratul Județean de Poliție Brașov, cât și deputatul  Roxana Mânzatu.

De asemenea, au fost angrenați în această acțiune profesorii și elevii Colegiului pentru Agricultură și Industrie Alimentară ”Țara Bârsei” Prejmer.

Acțiuni similare au avut loc și la Școala Gimnazială nr.30 Brașov, unde, elevii au plantat puieți în curtea școlii, cu sprijinul RPLP  Kronstadt RA .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web