Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

Lucrările de infrastructură din Sibiu avansează

În prezent Primăria Sibiu gestionează peste 30 de șantiere deschise pe care lucrările sunt în curs, în diferite stadii. Dintre acestea menționăm următoarele:

În cartierul Turnișor:

  • Pe străzile Zăvoi și Grâului rețelele de apă și canalizare sunt aproape finalizate și s-a început săpătura generală pentru modernizarea drumului
  • Pe strada Ovăzului se lucrează, de asemenea, la drum
  • Pe strada Secerătoarelor se lucrează atât la drum, cât și la trotuare

În cartierul Gușterița:

  • Pe strada Luncii, noua rețea de apă este gata și se lucrează la canalizarea pluvială
  • Pe străzile Gorunului și Octavian Niță, rețelele de apă și canalizare au fost modernizate și se lucrează la drum
  • Pe strada Mălinului se finalizează trotuarele, carosabilul fiind la nivel de prim strat asfaltic
  • Pe străzile Muncitorilor și Pinului se toarnă ultimul strat de asfalt.

De asemenea, au început lucrările de reamenajare a parcărilor și aleilor dintre blocuri din zona strada Școala de Înot – strada Lomonosov. Aici se efectuează săpătura pentru introducerea tubulaturii subterane în care vor fi coborâte cablurile suspendate. De asemenea, este în curs modernizarea rețelei de iluminat public. Același tip de lucrări se efectueză în spatele blocurilor de pe bulevardul Milea, în zona sediului Inspectoratului Județean de Poliție.

 Pe Calea Dumbrăvii se continuă lucrările de reparații. Se lucrează la trotuare pe tronsonul dintre Hotelul Hilton și Cimitirul Municipal și s-a început frezarea asfaltului vechi de pe acest tronson. Lucrările de reparații continuă și pe bulevardul Vasile Milea, lucrându-se la borduri pe tronsonul dintre strada Oituz și strada Semaforului.

Pe străzile Râului și Cibinului s-a așternut săptămâna trecută noul strat de asfalt, lucrările fiind în prezent finalizate, inclusiv marcajele rutiere.

Reparații se efectuează și pe străzile Târgu Cailor și Popa Șapcă. Trotuarele și parcările au fost finalizate și se așterne asfalt pe carosabil.

Pe lângă reabilitarea străzilor, a început și modernizarea Stadionului Municipal. Aceasta este prima etapă de modernizare a unui obiectiv public important. Vechile tribune sunt în proces de demolare pentru a fi reconstruite ulterior, iar la tribuna oficială se vor moderniza scările, scaunele și instalațiile.

Continuă și lucrările la imobilul din Piața Mică nr. 22, o clădire care va avea funcțiuni publice. În prezent se lucrează la finisaje și se amenajează curtea interioară. La o altă clădire ce va avea funcțiuni publice, strada Turismului, nr. 15, lucrările continuă cu reabilitarea fațadei.

Mirela Gligore

Șef Serviciu Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web