Politic-Administrativ

Liderii USR au luat-o pe arătură. Aruncă informații eronate în spațiul public despre alegerile parțiale

Liderii USR vor cu orice pret sa iasa in evidenta. La fel s-a intamplat si zilele trecute cand au trimis presei un comunicat prin care sustin ca Prefectul Brasovului intarzie organizarea de alegeri partiale in judetul Brasov. Numai ca, useristii nu inteleg un lucru simplu pe care il stiu si elevii de liceu. Atata timp cat primarii au atacat ordinul prefectului, cat timp exista un litigiu, nu se poate organiza alegeri. Poate ca ar fi timpul sa-si angajeze juristi, sa nu mai bata campii cu subiecte la care nu se pricep.

Având în vedere comunicatul de presă și declarațiile liderului USR Brașov, Claudiu Dumitriu, cu titlul ”Prefectul Brașovului și Guvernul României întârzie organizarea de alegeri parțiale în județul Brașov”, facem următoarele precizări:

 La nivelul judeţului Braşov se află 5 (cinci) Unităţi Administrativ Teritoriale pentru care primarii nu mai îndeplinesc condiţiile de a ocupa postul de ales local şi anume:

– UAT comuna Augustin unde primarul a fost declarat incompatibil de către ANI, pentru care s-a emis Ordinul Prefectului nr. 525 din data de 22.06.2017, prin care se constată încetarea, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al comunei Augustin, al domnului Porumb Sebastian Nicolae, ca urmare a constatării stării de incompatibilitate de către ANI. Ordinul a fost  atacat în contencios administrativ în dosarul nr.3949/62/2017 în care Instanţa a respins cererea de anulare prin Hotărârea nr. 577/2018 pronunţată în 10.04.2018, cu recurs în 15 zile de la comunicare.

– UAT oraş Predeal unde primarul a fost condamnat pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru care s-a emis Ordinul nr. 526 din data de 22.06.2017, prin care se constată încetarea, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al oraşului Predeal a domnului Cocoş Liviu, ca urmare a condamnării pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.  Ordinul a fost atacat  în contencios administrativ în dosarul nr. 3733/62/2017 cu termen de judecată în data de 23.05.2018.

– UAT comuna Hoghiz unde primarul a fost condamnat pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese, pentru care s-a emis Ordinul nr. 707 din data de 26.07.2017, prin care se constată încetarea, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al comunei Hoghiz a domnului Şerban Ion, ca urmare a condamnării pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese. Ordinul a fost atacat în contencios administrativ în dosarul nr. 5436/62/2017, în care Instanţa a respins cererea prin Hotărârea 536/2018 pronunţată în data 30.03.2018, cu recurs în 15 zile de la comunicare.

– UAT comuna Părău unde primarul a decedat  şi s-a emis Ordinul nr. 1122 din 27.11.2017 prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al comunei Părău, exercitat de dl. POPENECIU Mihai-Liviu, ca urmare a decesului acestuia, constat prin certificatul de deces seria DC nr.999119/18.11.2017.

– UAT comuna Bran unde primarul a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate şi în prezenta s-a solicitat secretarului UAT referatul conform art.16 din Legea nr.393/2004,  care sta la baza emiterii ordinului de încetarea, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al comunei Bran a domnului Rădăcină Dorel Nicu Rareş.

Considerăm că este foarte important ca înainte de a fi lansate informații neadevărate în spațiul public, liderii USR  Brașov să se documenteze și să ofere declarații în cunoștință de cauză. Suntem deschiși, există transparență și orice cetățean poate obține informații cu ușurință de la Prefectura Brașov. Pentru o corectă și bună informare a brașovenilor, atașăm Ordinul nr. 707 din 26-07-2017 privind constatarea încetării, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al Comunei Hoghiz, al domnului Șerban Ioan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web