Liderii de mâine s-au întâlnit cu primarul Brașovului
Profesori şi elevi din cadrul liceelor braşovene „Aprily Lajos”, „Johannes Honterus”, „Dr. Ioan Meşotă, „Grigore Moisil”, „Andrei Şaguna” şi „Unirea” au venit astăzi la Primăria Braşov, pentru a afla cât mai multe informaţii legate de administraţia publică locală, în cadrul proiectului „Liderii de mâine”, realizat de Asociația Femeilor de Afaceri și a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi Brașov (AFAFCI).
În cadrul întâlnirii elevii au discutat cu primarul George Scripcaru și cu viceprimarul Mihai Costel despre diverse domenii de activitate ale primăriei. Elevii au pus întrebări despre bugetul local, investiții, infrastructură, cultură sau sport. O atenție deosebită a fost acordată modului de elaborare a bugetului local, stabilirea taxelor și impozitelor locale, cheltuirea banilor publici. „Banii vin din resurse locale și din bugetul de stat. Bugetul municipiului este estimat la aproape 900 de milioane lei. Întotdeauna trebuie să te întinzi cât îți este plapuma și este bine să cheltuiești câți bani ai, să nu mergi spre direcția datoriilor. Investim atât în infrastructura orașului cât și în cultură sau în educație”, a explicat George Scripcaru, primarul Brașovului.
„În domeniul culturii municipalitatea a investit în infrastructură, a reabilitat teatrul Sică Alexandrescu, a realizat un nou sediu pentru Filarmonica Brașov, iar în acest moment sunt în derulare lucrări la Operă și am demarat procedura pentru repararea fostelor cinematografe Astra și Modern, care vor fi reintroduse în circuitul cultural. La întocmirea bugetului am avut grijă să acordăm o atenție deosebită culturii, fiind acordați din ce în ce mai mulți bani pentru finanțarea proiectelor culturale ”, a răspuns viceprimarul Costel Mihai întrebărilor referitoare la investițiile în cultură.
Proiectul „Liderii de mâine” a demarat în anul 2016 și conține șase module de activități, urmând să se încheie în luna mai a acestui an. Principalul obiectiv al proeictului este educarea tinerilor în spiritul apartenenţei la comunitatea locală braşoveană, prin informarea lor cu privire la „mecanismul de funcţionare” al acesteia şi conştientizarea lor despre implicarea civică. Beneficiarii direcţi sunt elevii claselor a XI-a din cele şase colegii braşovene. În acest fel, viitorii lideri vor avea cunoştinţele necesare pentru a porni un dialog coerent între comunitate şi actorii publici, pe diferite probleme. Iniţiatorii proiectului doresc, astfel, să dezvolte spiritul comunitar în rândul tinerei generaţii.
„Mă bucur că ați vizitat Primăria Brașov și că am reușit să vă fac o expunere a ceea ce înseamnă activitatea acestei instituții. Vă doresc succes în ceea ce faceți și sper să obțineți rezultate deosebite în acest proeict, cât și în activitatea școlară. În ceea ce privește susținerea performanței la nivelul școlilor și liceelor din Brașov, vom face tot posibilul ca programul nostru privind premierea elevilor cu rezultate foarte bune. Să vă clădiți pașii în așa fel încât să faceți ceea ce vă doriți, pentru că voi sunteți liderii de mâine, voi sunteți cei care aveți un rol important în viitor”, a concluzionat primarul Brașovului.