Actualitate

Liceeni belgieni și români în vizită la Primăria Brașov

O delegație de elevi din Belgia și de la Colegiul Național „Unirea“ Brașov au avut astăzi o întâlnire cu viceprimarul Costel Mihai, în cadrul unui proiect de schimb de experiență dintre colegiul brașovean și Liceul OLVO din Oostende.

Delegația belgiană numără 35 de elevi de clasa a XI-a și trei profesori coordonatori și se află în Brașov în perioada 2-9 mai, însoțiți de 12 elevi ai Colegiului Unirea. „Este un schimb de experiență la nivelul celor două instituții de învățământ, pe care l-am inițiat în urmă cu cinci ani și care se desfășoară anual. Copiii sunt din clase de științe sociale, lucrează împreună pe teme specifice acestui profil și au ocazia să se cunoască mai bine și să cunoască și realitățile celor două societăți, belgiană și românească. Vizita la Primăria Brașov și discuția cu domnul viceprimar este parte din acest proiect“, a explicat Gabriela Hurghiș, directorul Colegiului Național „Unirea“.

„Cred că este important să avem cât mai multe proiecte comune între instituții de învățământ sau municipalități și am fost întotdeauna promotorul acestor proiecte. Sunt adeptul parteneriatelor cu rezultate concrete, care nu rămân doar pe hârtie. Salut proiectul comun al Colegiului Unirea și al liceului OLVO, care durează de cinci ani, și îi asigur pe inițiatori de tot sprijinul municipalității“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

„Îi mulțumesc domnului viceprimar pentru cuvintele calde și pentru ospitalitate. Am întâlnit foarte mulți oameni foarte politicoși și entuziaști în acest oraș de care m-am îndrăgostit. Este o experiență extraordinară pentru noi și un exemplu foarte bun despre cum două țări, una din estul Europei, una din vestul Europei, pun în practică motto-ul Uniunii europene, <unitate prin diversitate>“, a declarat liderul delegației belgiene.

Dincolo de declarațiile care fac parte din protocolul unor astfel de întâlniri, viceprimarul Costel Mihai a răspuns întrebărilor din partea oaspeților belgieni, interesați în egală măsură de dezvoltarea Brașovului, de chestiuni politico-administrative (modul de alegere și funcționare a Consiliului Local, alegerea și durata mandatului primarului și viceprimarului, componența politică a forului deliberativ local), de strategia de atragere a investitorilor și de modul în care municipalitatea sprijină crearea de locuri de muncă și susține tinerii să rămână în Brașov după terminarea studiilor sau de modul în care religia influențează luarea deciziilor în Consiliul Local. Desigur, nu a lipsit întrebarea despre cel mai important proiect al Brașovului, cel de construcție a aeroportului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web