Turism-Utile

„L’Heure d’Or de Paris”, spectacol extraordinar de balet, pe muzică franceză

Miercuri, 17 ianuarie 2018, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, Opera Brașov vă așteaptă la Recitalul de la ora 5 intitulat „Cântec de dor”. Interpretează artistele Operei Brașov: Corina Klein – soprană, Ioana Mărgărit – soprană, alături de actrița Nora Vlad și pianista Simona Patriche.

În programul acestui recital, veți putea asculta fragmente din lucrări aparținând atât repertoriului universal, cât și românesc: „Sânge vienez” de J. Strauss, „My Fair Lady” de Fr. Loewe, „Mam’zelle Nitouche” de Fr. Hervé, opereta „Margery” de Ion-Hartulary Darclée, opereta „Ana Lugojana” de Filaret Barbu, drama muzicală „Năpasta” de Sabin Drăgoi, precum și alte piese surprize pregătite de protagonistele evenimentului.

 

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la primul spectacol de balet din 2018 – „L’Heure d’Or de Paris”, pe muzică aparținând clasicilor francezi: C. Debussy, Ch. Gounod, J. Massenet, C. de Saint-Saëns şi colaj de chansonete celebre interpretate „live” de soliștii Operei Brașov și invitata specială a acestui spectacol, îndrăgita soprană Daniela Vlădescu.

„L’Heure d’Or de Paris” este un spectacol de balet neoclasic, având libretul, coregrafia și regia semnate de binecunoscutul balerin Horațiu Cherecheș de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, care va fi și protagonist pe scena Operei Brașov. Coregrafia spectacolului se bazează pe elemente de amploare tehnică, de perfecţiune estetică, de duet ale baletului clasic, de îmbinare inedită a mişcării şi decorului, pe muzică cântată live. În distribuție, pe lângă balerinii invitați de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța: Irina Mihaiu, Mizuki Kubota, Horațiu Cherecheș, Adrian Mihaiu, Bogdan Bîrsănescu și Mihai Pâslaru, își dau concursul soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov: Iulia Coșeriu, Cristina Rotundu, Mihaela Pop, Valentina Mirică, Miruna Moldoveanu, Alexandra Scriminț, Nicoleta Sasu, Liliana Țărâncă, Diana Drăgan, Kalina Vladimirova, Dorin Mirea, Adrian Scriminț, Matei Rada.

   Chansonetele, cântate odinioară de îndrăgiții Edith Piaf, Charles Aznavour, Yves Montand, vor fi interpretate de soliștii Operei Brașov: Anda Pop, Cristina Radu, Alexandru Aghenie, Lorand Cristian.

Asistent coregrafie: Ramona Mezei, scenografia: Rodica Garștea.

 

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

 

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web