Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

Laboratorul de Imaginar – hotspot cultural BRD la FITS 2018

Îți facem o invitație neobișnuită. Te chemăm la teatru nu ca să iei loc într-o lojă. Ci ca să vezi ce efecte speciale pot crea pe un ecran digital sinapsele tale.

Te așteptăm între 14 și 17 iunie, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, pentru a lua parte la un experiment unic. Noi i-am spus Laboratorul de Imaginar. O instalație interactivă, în care neuroștiința, tehnologia și arta se intersectează pentru a traduce în imagini ce-ți trece prin minte și ce simți atunci când ești spectator.

Ghidul tău în această experiență va fi Adrian Damian, unul dintre cei mai talentați scenografi români de nouă generație, laureat al UNITER în 2016 și creierul din spatele Laboratorului nostru.

Iar cei care vor interpreta special pentru ține fragmente din piese celebre vor fi actorii Teatrului Radu Stanca din Sibiu.

Experimentul va avea loc între orele 11:00 – 12:00 și 17:00 – 19:00 în Piața Mare din Sibiu.

Laboratorul de Imaginar a fost creat de Adrian Damian și BRD Societé Generale, în parteneriat cu Cinetic, Aural Eye și The Pole Society.

Te așteptăm de asemenea, până pe 17 iunie, și în celelalte hotspoturi culturale BRD de la FITS 2018: Micro-Folie Hotspot Cultural BRD (Casa Artelor, Piața Mică), un muzeu virtual care reunește  colecțiile celor mai mari 12 muzee din Franța. Și la spectacolele găzduite de Sala BRD Scenă 9 (Str. Johann Sebastian Bach, nr. 4).

La FITS, facem din imaginație, spectacol.

*****

BRD și Cultura

BRD este partenerul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu pentru al 6-lea an consecutiv. Printre proiectele culturale și creatorii de conținut în domeniu pe care  îi sprijină se număra Festivalul Național de Teatru de la București, dar și turneele “Manifest pentru dialog” (Teatrul Radu Stânca – Sibiu, 2015, 2016 și 2017) și “Vanilla Skype” (Teatrul Act, 2016). În domeniul muzical, BRD susține proiectele SoNoRo Conac și Turneul Stradivarius, iar din 2016 este partener al spațiilor de teatru independent Apollo 111 și unTeatru. Este de asemenea partenerul Târgului Internațional Gaudeamus pentru al 4-lea an la rând.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web