Brasov

La volan cu permisul suspendat si in stare de ebrietate

  • La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 00.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic, un bărbat, în vârstă de 26 ani, din loc. Hălchiu, jud. Brașov, care conducea un autovehicul pe b-dul 15 Noiembrie din mun. Brașov, fără a respecta limita legală de viteză.

Procedându-se la verificarea în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut pentru săvârșirea anterioară a unei infracțiuni la regimul rutier, neavând astfel dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

            Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă pentru nerespectarea regimului legal de viteză conform O.U.G. 195/2002-Rep. privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.82 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Ulterior, iar instanța a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web