Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

La Sibiu se construiește, la Brașov se vorbește… Două creșe noi pentru sibieni

Primăria Sibiu a realizat studiile de fezabilitate pentru construcția a două creșe noi, una în cartierul Ștrand și una în Țiglari. Acestea vor fi depuse la ADR Centru pentru obținerea de fonduri europene, fiind incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu din această lună.

Primăria Sibiu intenționează să construiască două creșe noi, proiecte pentru care va aplica pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile pe Axa 4 a Programului Operațional Regional destinată sprijinirii dezvoltării urbane durabile.

“În Sibiu există un deficit de locuri în creșe, oferta administrației locale nefiind completată de mediul privat, cum este cazul grădinițelor. Pentru a suplimenta numărul de locuri din creșe, am inițiat construcția a două astfel de unități în două cartiere ale orașului” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Municipalitatea a alcătuit prin firme specializate studii de fezabilitate pentru:

  • O creșă în cartierul Ștrand, lângă școala și grădinița de pe strada Hațegului.
  • O creșă în cartierul Țiglari, în curtea interioară a Grădiniței nr. 36 de pe strada Constructorilor.

Cele două clădiri vor fi compuse din subsol, parter și etaj și vor include săli de clasă, vestiare, grupuri sanitare, un cabinet medical, bucătărie, sală de mese, spălătorie și un spațiu pentru centrala termică proprie.

Valoarea estimată a celor două proiecte este de 7,1 milioane de lei. Proiectele vor fi supuse aprobării Consiliului Local în ședința din această lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web