InformațiiȘtiri

La ce cursuri gratuite se pot inscrie somerii brasoveni luna aceasta?

În luna septembrie 2017 şomerii braşoveni se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: administrator pensiune turistică, agent securitate, brutar, bucătar, contabil, inspector în domeniul securității și sănătații  în muncă, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, manager proiect, manichiurist-pedichiurist  și ospătar.

Perioada preconizată pentru începerea acestor 10 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 21 – 28 septembrie  2017.

Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: studii superioare pentru cursul de manager proiect; liceul cu diplomă de bacalaureat pentru cursul de contabil; liceul de profil tehnic cu diplomă de bacalaureat pentru cursul de inspector în domeniul securității și sănătății în muncă; studii minime obligatorii pentru cursurile de: administrator pensiune turistică, agent securitate, manichiurist-pedichiurist,  brutar, ospătar, bucătar, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze.

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Documentele necesare inscrierii la un program de formare profesionala sunt următoarele:

  • actul de identitate, în original şi copie;
  • certificat de naştere, în original şi copie;
  • actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
  • actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice
  • cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament ;
  • recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Brasov, Str. Lungă, Nr.1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web