Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

Județul Sibiu sub incidența avertizărilor de COD GALBEN ȘI PORTOCALIU de ninsoare

Conform avertizărilor primite de la Administrația Națională de Meteorologie, în  perioada 19.04.2017, ora  04.00-21.04.2017, ora 06.00, zona montană a județul Sibiu se va afla sub incidența codurilor galben și portocaliu de precipitații abundente, ninsori și intensificări ale vântului.

Urmare a avertizărilor primite, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a luat măsuri de înștiințare a comitetelor locale pentru situații de urgență din zona montană a județului Sibiu, dar și a instituțiilor cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase, pentru a lua măsurile ce se impun în astfel de situații.

” Echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență  ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt pregătite să intervină în sprijinul cetățenilor  și autorităților locale dacă situația va impune.

Pentru siguranța cetățenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice și recomandările autorităților centrale și locale”, a spus slt. Ramona Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web