Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

ISU Sibiu asigură protecția și siguranța cetățenilor pe timpul Festivalului Internațional de Teatru

Zilnic,  peste 40 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu vor asigura intervenția promptă în cazul situațiilor de urgență apărute pe timpul desfășurării Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cu opt autospeciale de intervenție și mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor, iar la nevoie, forțele de intervenție vor fi suplimentate.

Pe timpul desfășurării festivalului, ISU Sibiu este pregătit să intervină, zilnic, cu 2 autospeciale cu apă și spumă de capacitate mărită, 1 autospecială pentru salvări de la înălțime, 2 autospeciale cu apă și spumă de capacitate mică, dar și cu o ambulanță, dispuse în zonele de desfășurare a activităților. În cele 5 locații indoor, zilnic, 5 echipaje de pompieri vor asigura intervenția promptă, cu mijloacele de intervenție specifice. Pentru cazuri deosebite, din unitate, grupa operativă a ISU Sibiu va fi pregătită să coordoneze intervențiile, cu alte 2 autospeciale cu apă și spumă.

Pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și asigurarea protecției comunităților în cadrul manifestărilor culturale ce se vor desfășura la Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, cadrele ISU Sibiu au efectuat controale la toate spațiile indoor unde vor avea loc manifestări culturale.

Pe timpul acestor acțiuni, s-au efectuat activități de îndrumare cu privire la principalele măsuri ce se impun a fi respectate pentru asigurarea climatului de siguranță a cetățenilor care participă la manifestările culturale, respectiv: menținerea căilor de evacuare libere atât pentru utilizatori, cât și pentru forțele de intervenție, dotarea necesară cu mijloace de primă intervenție, menținerea în stare de funcțiune a tuturor instalațiilor care asigură securitatea la incendiu (instalații de detectare, semnalizarea și avertizare la incendiu, instalații de stingere, iluminat de siguranță și evacuare, etc.), respectarea cu strictețe a numărului maxim de utilizatori prevăzuți în documentațiile tehnice, etc.

De asemenea, echipajele din cadrul subunităților operative de intervenție au efectuat acțiuni de recunoaștere la toate obiectivele cuprinse în planul de desfășurare a festivalului.

Concomitent cu activitățile de asistență tehnică de specialitate și recunoaștere a obiectivelor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a organizat şi desfăşurat un exerciţiu la Sala Faust, exercițiu ce a vizat verificarea concepţiei de acțiune pe timpul producerii unui incendiu, dar și antrenarea personalului de pe locul de muncă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va veni în întâmpinarea organizatorilor Festivalului Internațional de Teatru, prin consiliere de specialitate, pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor ori de câte ori va fi necesar, pentru asigurarea protecției comunităților și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Efectivele de pompieri sunt pregătite în permanență să răspundă, prompt, nevoilor comunității, pentru gestionarea tutror situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat.

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT

Slt. Nistor Ramona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web