InformațiiPolitic-Administrativ

Întâlnire cu râșnovenii

Cinematograful din Râșnov a fost plin vineri seară la întâlnirea miniștrilor Turismului, respectiv al Tineretului și Sportului, cu cetățenii din oraș. Demnitarii au vrut să le transmită un mesaj pozitiv în privința viitorului orașului.

Ministrul Tineretului și Sportului le-a vorbit oamenilor despre planurile Guvernului cu sprijinirea sportivilor și a tinerilor. Marius Dunca a făcut referire și la modul în care se face politică în ziua de azi.

 

”Avem nevoie de unitate, în România.  Istoria noastră, din 1990 încoace, este cea a luptelor între români. Trebuie să ne oprim. Trebuie să punem toți umărul să facem această țară mai frumoasă, iar viețile noastre să fie mai bune. Ne-ați cerut o nouă generație în politică, iată că o vedeți în fața dumneavoastră. Alături de noi sunt primarii din zonă, sunt tineri. Tot dintr-o generație nouă fac parte și parlamentarii pe care dvs i-ați ales, au deja rezultate în Parlament, cu legi bune. Noi nu suntem undeva deasupra. Politica înseamnă acum că toți venim dintre dumneavoastră și suntem acolo pentru dumneavoastră. Eu merg întotdeauna pe chimie, și am simțit din prima că pot avea încredere în acest om pe care îl vedeți în fața dvs, Daniel Diaconu. El este tot de-al oamenilor, dintre ei și pentru ei. Vreau să vă mai spun ceva. Doar casa se lasă moștenire, nu un oraș. Râșnovul nu se lasă moștenire. Care sunt interesele, să lăsăm un oraș finului? Ați ales pe cineva în 2016, de ce nu a rămas alături de cei care l-au votat? Nu așa se face politică, și nici administrație”, a declarat președintele PSD Brașov.

 

Ministrul Turismului a venit azi la Brașov pentru o întâlnire cu oamenii de afaceri din domeniu. După ce a discutat cu aceștia despre problemele cu care se confruntă operatorii și autoritățile locale, a venit la Râșnov, într-o zonă în care își făcea vacanțele în copilărie și își petrece concediile acum.

 

”Nu trebuie să contestăm ce s-a făcut bun în fiecare localitate din zonă, inclusiv în aceasta. Condițiile în care sunt primiți turiștii sunt din ce în ce mai bune, mai ales în arealul Bran-Moieciu-Fundata. Sunt inițiatorul unei legi care privește strict activitatea turismului, impozitul specific. Eu provin tot din privat, dar am început să lucrez în Minister ca o alegere pe care am făcut-o cu gândul la fiul meu. El are 10 ani și vreau ca el să trăiască într-o țară normală. De aceea lucrăm acum și la alte facilități care vor impulsiona industria ospitalieră, cum ar fi tichetul de vacanță. Caut peste tot oameni hotărâți să facă ceva pentru comunitatea lor, mai ales pentru turism. Am stat de vorbă cu Daniel Diaconu, l-am îăntrebat cum vede el lucrurile. Nu știu ce primar ați avut în afară de Veștea, dar eu cred cu tărie că Daniel va fi cel mai bun primar al orașului. Mă deranjează să văd cum se face promovarea unor oameni. Cred că în Râșnov se  trăiește un scenariu demn de Don Corleaone, se promovează rudele. E ca și cum aș fi fost ministru și mi-aș fi pus soția secretar de stat, așa e și cu nașul și finul. Eu vă cer dvs să îi spuneți lui Daniel ce vreți să facă pentru dumneavoastră, cred că nu vă va dezamăgi”, le-a spus ministrul Mircea Titus Dobre celor prezenți.

 

La întâlnire au participat și politicieni de la celelalte partide care îl susțin pe Daniel Diaconu în cursa pentru Primăria Râșnov.

 

”Drumul lui Daniel  în politică a început în urmă cu cinci ani. E bine că a fost convins să intre în poilitică, pentru că vrea să facă bine, îi place acest lucru. Sper să avem în țară conducători precum Daniel”, a spus Cătălin Nămăescu, președintele PER Brașov.

 

Colegul său, vicepreședintele Ionel Spinean, a vorbit despre forța partidului. ”Rezultatul obținut astă vară nu a fost întâmplător. Râșnovenii au mare încredere în Daniel Diaconu, în determinarea lui de face bine comunității. Este și motivul pentru care PSD a venjit alături de noi, lăsând la o parte orgoliile”, a declarat el

 

”E vremea afirmării tinerei generații în politică, să înlocuim mediocritatea, gerontocrația, cu meritocrația. E nevoie să să promovăm în societatea românească oameni care vor, nu doar pot. Din păcate, după 90 am promovat mediocritatea. Constatăm că destinele noastre sunt controlate de oameni care toată viața nu au trăit decât din leafă de la stat, care nu au produs niciun ban. Daniel e un om integru, iar dvs aveți nevoie de un atfel de om. E de datoria noastră să susținem astfel de caractere.” a spus și deputatul Remus Borza, coordonatorul ALDE Brașov.

 

 

Daniel Diaconu le-a vorbit oamenilor despre planurile sale. ”Mereu am avut o țintă de acest gen, mi-a plăcut mereu să am alături de mine oameni cu care să merg mai departe, spre binele tuturor. De ce am făcurt această alianță? Unii nu știu, la Râșnov, că banii nu mai trec prin Consiliul Județean, ci vin de la București. Oamenii nu au fost informați. Am discutat cu dl.ministru al Turismului care mi-a spus că oricând ușa ministerului este deschisă pentru mine. La Râșnov a fost promovat turismul, dar orașul are și un viitor în sport. De aceea, stând de vorbă cu ministrul Tineretului și Sportului, am această convingere și mai mult întărită. Vă promit că voi rămâne în rândul dvs, voi rămâne același om și nu mă voi schimba, același pe care l-ați tot întâlnit pe stradă. Nici nu mă gândesc ca noi, pe 11 iunie, să nu câștigăm. Numărul meu de telefon este deschis, puteți să-l folosiți, și acum și după 11 iunie.”

 

Au vorbit și râșnovenii din sală, nemulțumiți de starea de lucruri din oraș.

 

Sunt vicepreședintele unei asociații înființate din cauză că în Râșnov nu era transparență. Doreau să ne dea afară din ședințele de Consiliu Local, deranjam cu prezența noastră. Noi ne dorim transparență, o deschidere a ușilor acestei Primării, să nu mai fie ”primăria mea”, Poliția Locală să nu mai fie ”polițiștii mei”

 

”Un primar trebuie să se gândească la cetățeni, în centru s-au băgat o grămadă de bani, la fel și în trambulinele acelea care sunt folosite de două ori pe an, iar cetățeanul nu simte nimic în buzunarul lui. Trebuie să avem și o zonă industrială pentru ca cetățenii să aibă de lucru, să nu mai facă naveta.”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web