Prim planȘtiri

Industrie intre case. Familie ”terorizată” de o firmă care își desfășoară activitatea între locuințe (VIDEO)

Familia Luca din Sanpetru traieste un adevarat ”cosmar”.  Totul din cauza unei firme care isi desfasoara activitatea chiar langa casa familiei.

In urma cu cativa ani, aceasta familie a decis sa se mute la casa in Sanpetru tocmai pentru a se bucura de liniste. Numai ca, in loc de liniste, se pare ca are parte de zgomot produs de tot felul de utilaje sau chiar de camioanele care se invart in curtea societatii comerciale ce isi desfasoare activitate acolo…intre locuintele oamenilor.

Cum era si firesc, familia Luca a reactionat imediat. Mai intai au sunat la Politie care a venit si amendat firma pentru tulburarea ordinii si linistitii publice. Mai apoi, pentru ca acest cosmar a continuat, locuitorii zonei au apelat la Agentia de Mediu. Se pare ca si aceasta institutie i-a amendat, dar, tot fara rezultatul asteptat de familie.

De trei ani jumatate trăim un adevărat calvar ,calvar susținut de Primăria Sanpetru care nu înțelege si nu dorește sa-si asume rolul!!!Industrie între case nu se poate !!Le-a dat autorizația inițial ,le-a suspendat-o (datorită încălcării legii 61/1991 tulburării liniștii și ordinii publice ), apoi, umilind inclusiv Poliția Romană (care și ea a dat amenzi ), i-a lăsat sa funcționeze fără restricții ,program încălcând astfel toate legile ,inclusiv legea fundamentala Constituția Alin 7 ART 44 !

 

Nu exista nicio autoritate care sa nu arate cu degetul spre Primăria Sanpetru ca fiind cea mai in măsura sa stopeze acest abuz ! Apm ,GNMediu,Isu ,Poliția etc și, cu toate acestea, deși este garantul liniștii și ordinii publice ,primarul Rusu nu face absolut nimic susținându-și neputința in nenumărate rânduri :nu poate intra sa constate ce activități se desfășoară , nu poate opri poluarea mediului ,nu poate face nimic !!! Sustine ca suntem doar doua familii deranjate ! Ce importantă are?

Legea este legată de vreun coeficient numerologic ? De cand legea se aplica,condiționata de numărul celor implicați ? Trebuie sa fim mulți cei napastuiti ?

Daca activitate firmei Clarom Trans SRL încălca legea, iar toate autoritatile statului au amendat aceasta firma ,nimeni nu poate opri acest abuz ?

In momentul de fata, firma funcționează cu o parte din activitati suspendate. Cine verifica ce fel de activitati se desfășoară in continuare? Nici primarul Scripcaru nu poate sta pasiv ,atâta timp cat cunoaște situația ,personal i-am adus la cunoștința disconfortul creat de firma Clarom Trans ,firma care și desfasoarea activitatea in beneficiul Primăriei Brașov (prin amenajarea și întreținerea parcurilor din urbe. Deci, despre ce vorbim ?”, a declarat  Anca Luca, proprietara locuintei.

Activitatea firmei a continuat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.Cum a fost posibil, doar reprezentantii Primariei Sanpetru pot explica, avand in vedere ca cineva este de vina pentru aceasta problema care treneaza de ceva ani.

Cunosc foarte bine problema, dar ce sa fac eu in acest caz? Ei ar trebui sa ajunga la un compromis, sa se inteleaga. Eu nu pot inchide firma, pe ce baza sa fac acest lucru?”, a explicat primarul din Sanpetru, Ioan Rusu.

In pofida declaratiei facute de primar, speta este de neinteles din multe puncte de vedere. Daca in acel loc in trecut a fost o ferma, cum de isi desfasoara activitatea o firma care se ocupa de transport sau mentenanta locuri de joaca, pe ce baza s-a eliberat autorizatia?  Daca s-a eliberat totusi autorizatie pentru societate, atunci cine a aprobat constructia de locuinte in zona?  De asemenea, primarul s-a intrebat pe ce baza sa fie suspendata activitatea firmei…Avand in vedere amenzile primite de aceasta societate, lucru confirmat si de catre primar, atunci inseamna ca o baza exista pentru ca o societate sa nu isi desfasoare activitatea langa geamurile oamenilor din zona.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web