National

Începe a doua ediție a concursului „Transylvanian International Piano Competition”

Cea dea doua ediție a concursului „Transylvanian International Piano Competition” se va desfășura la Brașov între 9 – 15 iulie 2018. Acesta este primul concurs de pian organizat la Brașov după mai bine de 25 de ani. Vor participa concurenți cu vârste cuprinse între 7 – 28 de ani, din 10 țări – elevi și studenți ale unora dintre cele mai bune școli și universități de muzică din lume.

Vă invităm la toate audițiile și concertele susținute în cadrul concursului care vor avea loc la Centrul Cultural Reduta. Intrarea este gratuită la toate evenimentele suținute în cadrul concursului, în limita locurilor disponibile.

Programul evenimentelor este următorul:

9 Iulie începând cu 19:00 – Cadmiel Boțac, câștigătorul ediției 2017, ne va încânta cu un concert

special de pian.

11 Iulie începând cu 19:00 – Concertul dedicat Centenarului României pregătit de Horia Mihail,

Corina Ibănescu și Ioan-Dragoș Dimitriu.

14 Iulie începând cu 19:30 – Eveniment de networkig prin care puteți face cunoștință și socializa cu membrii clubului Rotary Brașov Burg Transilvania.

 

Cu bucurie vă anunțăm că în deschiderea evenimentului vom avea deosebita plăcere de a-l asculta pe tânărul pianist brașovean Mihnea Cazacu.

 

15 Iulie începând cu 19:30 – Gala Laureaților – eveniment în cadrul căruia câștigătorii categoriei D ”Young Artists”  vor interpreta piese alese de juriu și li se vor înmâna premiile alături de sponsori.

 

Toate concertele se vor ține pe pianul Bösendorfer 280 Vienna Concert adus din Vienna pentru cea de-a doua ediție a concursului.

Succesul la nivel internațional al evenimentului este reprezentat de numărul mare de concurenți înscriși, precum și de numeroșii parteneri interesați să susțină și să promoveze acest eveniment.

 

Îi menționăm aici ca sponsori pe Bösendorfer , Bit Software, Selgros, MedInvest, TEMAD, Kronospan, Hotelul Bella Muzica, Cucinino, Trus HorEca Services, UX Project, Oursson, Le Sommelier, Mikim, Direct Aeroport, Markas și ABISADV.

În calitate de parteneri ni s-au alăturat Consiliul Județean Brașov, Asociatia de Promovare a Destinației Turistice Brașov, Clubul Rotary Brașov Burg Transilvania, Radio România Muzical, Centrul Cultural Reduta, Filarmonica George Enescu din București, Institutul Cultural Român, Attire Club, Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov.

Transylvanian International Piano Competition, membru al fundației internaționale Alink-Argerich, își propune să creeze un nou centru de excelență muzicală la Brașov, dar și să implementeze un concept inovativ pentru concursurile de pian, susținându-i pe câștigători într-un mod activ și după terminarea evenimentului.

Ioan-Dragoș Dimitriu, un bine cunoscut pianist de către iubitorii muzicii clasice, directorul atistic al acestui concurs, ne-a împărtășit motivul pentru care a pus bazele acestui proiect: ”Am participat de-a lungul anilor la multe concursuri de pian, în calitate de concurent sau de ascultător. M-a frapat faptul că există foarte mulți câștigători de premii, pianiști valoroși dealtfel, despre care nu se mai aude nimic după un anumit timp. De aceea am creat acest concurs prin care dorim să îi ajutăm pe cei mai valoroși  pianiști care se vor prezenta în concurs să încerce cu ajutorul nostru să pornească o carieră muzicală. Câștigătorii vor beneficia de ajutor profesionist în  promovarea lor ca artiști, vor fi incluși într-un circuit de concerte internațional și vor fi puși în legătură cu personalități ale scenei muzicale clasice care îi pot sprijini pe viitor.

 

 Aducem la Brașov, în juriul concursului, pedagogi și pianiști renumiți precum: Stefan Arnold (profesor Universitatea de Muzică și Arte Dramatice din Viena și Universitatea ”Hanns Eisler”Berlin), Corina Ibănescu (pianistă și profesoară de pian la Facultatea de Muzică din Brașov), Antoinette van Zabner (profesoară la Universitatea de Muzică și Arte Dramatice din Viena), Horia

Mihail  (Pianistul brașovean, Ambasador al Muzicii pentru România) și Paolo Baglieri (Președinte și director artistic al prestigioasei academii italiene Talent Music Master Courses de la Brescia.).

 

Evenimentul are și o componentă educațională: prin prezentarea unor tineri artiști valoroși pe scena Centrului Cultural Reduta, se dorește apropierea generației tinere (dar nu numai) de acest gen de muzică, dar și promovarea Brașovului și a României pe plan cultural internațional, precum și încurajarea schimbului de experiență între artiștii români și cei internaționali.

În data de 15 iulie, etapa a II-a a categoriei D ”Young Artists” și gala vor fi transmise live pe internet pe www.tipnoc.com

Toți cei interesați sunt bineveniți să asculte și să se bucure de muzică împreună cu organizatorii.

 

Pentru mai multe informații accesați pagina noastră de facebook : www.facebook.com/tipnoc

sau pagina web : www.tipnoc.com

 

 

 

 

Ioan-Dragoș Dimitriu, organizator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web