Informații

Încă un pas pentru rezolvarea problemei fondului forestier din Poiana Mărului

Prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, i-a adunat din nou la aceeași masă pe reprezentanții Primăriei Poiana Mărului, Ocolului Silvic Brașov și cei ai Regiei Publice Locale a Pădurilor”Piatra Craiului” RA. În urmă cu o săptămână, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a solicitat acestora să prezinte problemele cu care se confruntă în ce privește fondul forestier al comunei. Astfel, vineri 7 aprilie 2017, au fost prezentați pașii care urmează să fie făcuți pentru rezolvarea situației din comuna Poiana Mărului.

În aproximativ două săptămâni, Regia Națională a Pădurilor va începe procedurile de angajare a unui pădurar. Apoi, primarul comunei, împreună cu membrii Comisiei Locale, se vor ocupa de inventarierea fondului forestier, astfel încât să fie reglementată și situația juridică a terenurilor.

Am avut o primă întâlnire unde le-am cerut celor implicați să îmi prezinte situația fondului forestier din comuna Poiana Mărului, punct cu punct. Vineri, ne-am întâlnit pentru a doua oară la Prefectură. Lucrurile deja s-au mișcat, astfel că am făcut un pas important în această problemă care trenează de ani buni. Reprezentanții Ocolului Silvic Brașov și cei ai Regiei Publice Locale a Pădurilor”Piatra Craiului”  au precizat că în două săptămâni vor demara procedurile de angajare a unui pădurar.  După ce va fi angajat, atunci se vor putea realiza marcaje în fânețe și delimita suprafața forestieră. O să supraveghez atent tot ce se întâmplă acolo pentru că vreau să rezolvăm o dată pentru totdeauna aceste probleme de interes major pentru populația comunei”, a explicat prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web