BrasovPrim plan

Inaugurarea corpului vechi al maternității, lovitură pentru spitalele private din Brașov

Redeschiderea corpului vechi al maternitatii Brasov este o adevarata lovitura pentru spitalele private. Fiind dotat cu echipamente performante, moderne, spitalul nu prea mai are concurenta. Este greu de crezut ca brasovencele se vor mai inghesui sa nasca la spitalele private atata timp cat conditiile nu mai fac diferenta intre stat si privat. Singura diferenta va fi ca la privat, pacientele trebuie sa scoata bani frumosi din buzunar, pe cand la stat vor beneficia de gratuitate. Precizam ca la maternitatea Brasov pacientele vor avea la dispoziție saloane cu două și trei paturi, cu grupuri sanitare proprii și toate dotările necesare. Sălile de operație au fost și ele modernizate și utilate cu echipamente moderne. S-a realizat o restructurare funcţională şi tehnologică a secţiilor de obstetrică şi neonatologie, care a constat în: corectarea fluxurilor și circuitelor funcționale necesare desfășurării activității secțiilor cu respectarea normelor de igienă spitalicească; aplicarea sistemului de spitalizare rooming-in (mamă – nou născut); reabilitarea instalațiilor de încălzire-ventilație pentru realizarea unui microclimat optim și a unei presurizări corespunzătoare în spațiile ATI; introducerea la nivelul optim a aerului aseptic și fluidelor medicale; reabilitarea instalațiilor electrice și dimensionarea lor în raport cu consumul de energie electrică necesară echipamentelor medicale și de utilități; reabilitarea instalațiilor sanitare, inclusiv a celor aferente aducției de apă sterilă; reabilitarea șarpantei și a învelitorii clădirii; construcția unui ascensor.

Daca pana in prezent, personalul medical tragea tare pentru spitalul privat si mai putin pentru stat, acum, lucrurile incep sa se schimbe, ceea cea este benefic pentru populatia judetului Brasov.

Precizam ca la Brasov sunt doua spitale care au si maternitate. Este vorba despre maternitatea Campus Medical Brasov( Regina Maria) si maternitatea Eva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web