Turism-Utile

În atenția fermierilor, potențiali beneficiari ai plăților directe derulate de către APIA Brașov

Direcția pentru Agricultură Județeană Brașov, instituție publică deconcentrată din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cu atribuții de consiliere și informare a fermierilor din județ, face următoarele precizări, conform Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.120/26.04.2017.

 

În vederea respectării termenului prevăzut în legislația europeană și cea națională referitoare la Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condițiilor specifice și a modului de implementare a schemelor de plăți prevăzute la art.1 alin.(2) si (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020, se impun măsuri în regim de urgență, astfel încât toate cererile unice de plată la nivelul județului Brașov să fie depuse la APIA, centrul județean și centrele locale, până la data de 15 mai 2017.

 

În conformitate cu art.1 lit.a) din Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.18/03.02.2017 privind stabilirea modalității de coordonare a implementării schemelor de plăți directe și a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii care se aplică în agricultură, potențialii beneficiari ai sprijinului financiar aferent Campaniei 2017 sunt așteptați la centrul județean și sediile locale ale APIA Brașov, până la data de 15 mai 2017.

 

În acest sens, este necesară respectarea programărilor transmise fermierilor de către APIA Brașov, în vederea încadrării în termenul-limită legal, 15 mai 2017.

Insistăm pentru respectarea acestor programări pentru a se evita aglomerația și  întârzierea în depunerea cererii unice de plată din Campania 2017.

 

”Facem apel către instituțiile publice locale implicate în eliberarea documentelor necesare fermierilor, respectiv adeverințe, contracte etc., să le elibereze cât mai urgent și necondiționat de unele obligații legate strict de administrația publică locală (plata taxelor și impozitelor locale, contracte de salubritate).

 

Conform Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.18/03.02.2017, termenul până la care se poate depune cererea unică de plată din Campania 2017 este 15 mai 2017, fără prelungiri.

 

Sprijinul financiar aferent Campaniei 2017 este finanțat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, a spus ing. Georgeta Ujupan, directorul – Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Braşov

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web