Ieri vicepreședinte la Consiliul Județean Brașov, azi șef la Direcția Management Proiecte
A fost înghesuială mare pe posturile scoase la concurs de către Consiliul Județean Brașov. Întâmplător sau nu, printre persoanele care au reușit să prindă un post bun în cadrul instituției se numără și Imelda Tóásó, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov, ales pe lista UDMR. Udemerista este mai nou director executiv al Direcţiei Management Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Braşov. Ciudat este că pe aceste funcții ajung mai mult politicienii și mai puțin oamenii de rând, chiar dacă unii dintre ei sunt adevărați specialiști în domeniu.
Ratand alegerea in functia de consilier judetean si implicit probabil continuarea inca 4 ani a mandatului de Vicepresedinte si dupa ratarea si a alegerilor parlamentare trebuia gasita repede o solutie “de avarie” pentru ca daca ati urmari evolutia din ultimii 10-15 ani,ati descoperi perindarea prin diverse functii legate de Consiliul Judetean ; o ilustrare clasica a modului cum unii oameni sint facuti pentru anumite institutii ; asteptam acum mediatizarea corespunzatoare a concursului ce va urma in speranta ca va fi un concurs pe care il va castiga cel mai bun candidat !
Mediatizarea pentru postul de director executiv s-a realizat corespunzator. Interesant este ca toate celelalte dosare au fost respinse. Sau mai bine zis, este interesant cum s-au formulat conditiile de participare privind studiile, perfect acordate cu un anume profil si necontestabil. Din mediatizarea posturilor scoase la concurs se poate observa ca nu s-a mentinut aceeași rigurozitate. Dar, cum este singurul post de director scos la concurs, probabil că nu trebuie sa ne gandim la tratament diferit.
Dar daca vorbim de rigurozitate, fara sa mai avem aceeasi acceptare ca este un post cheie, dar tinand cont de faptul ca este vorba de o directie de management proiecte, e de neacceptat ca in bibliografia de concurs sa existe legislatie privind fondurile europene din perioada 2014- 2020 care nu se mai aplica, fiind bazata pe Regulamente UE abrogate. Oare subiectele de concurs vor fi din aceasta tematica?
Atunci ce asteptari sa avem la proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile care sa contribuie la dezvoltarea societatii romanesti?!
Dar probabil ca a ramas in cursa cel mai bun candidat!?
Sau ar fi corect sa se reia acest concurs, cu corectitudinea adecvata postului scos la concurs.