ActualitateInformații

Hotelurile din Poiana Brasov au inceput sa angajeze personal din Nepal si Filipine

Criza fara precedent pe piata locurilor de munca din turism.  Din ce in ce mai multi hotelieri se plang de faptul ca nu reusesc sa angajeasca angajati.  Este si cazul hotelului Aurelius din Poiana Brasov.  In cadrul unui interviu marca Ziarul Financiar, Sandu Boc, directorul general al hotelului de cinci stele Aurelius din Poiana Braşov, vorbeste despre problemele pe care le intampina în a gasi angajaţi care să ocupe poziţiile de ospătari sau cameriste.   Uneori, durează şi trei luni până să găsească un angajat.  Varianta de compromis a fost reprezentata de angajarea unor persoane chiar din Nepal.

„Găsirea forţei de muncă este o problemă, tot timpul este un deficit de personal, dar cred că este o situaţie generală pe toată piaţa. Am lucrat cu cameriste filipineze, iar acum lucrăm cu trei cameriste din Nepal. Primesc salariul mediu pe economie, aşa cum prevede legea pentru angajaţii străini. Nu ne gândim să mai aducem şi alţi angajaţi din Nepal“, a spus  Sandu Boc, directorul general al hotelului Aurelius din Poiana Braşov şi al hotelului Împăratul Romanilor din Sibiu.

La anagajti din afara Romaniei au recurs si cei de la hotelul Teleferic Grand Hotel din Poiana Braşov. 22 dintre cei 140 de angajaţi sunt filipinezi, iar planul managementului hotelului este de a ajunge în următoarea perioadă la 60 de angajaţi de origine filipineză.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web