National

GUVERNUL A STABILIT

Executivul a stabilit.  CAS şi CASS va fi plătit la nivel de salariu minim pentru contracte part-time. Sânt exceptaţi de la prevederile actului normativ elevii, studenţii şi pensionarii. In Romania potrivit guvernantilor, la acest moment sunt aproximativ 500.000 de contracte de muncă part-time.

……….

 

Guvernul a aprobat, în şedinţă, o Ordonanţă privind introducerea pentru angajatori a obligaţiei de a plăti CAS şi CASS la nivelul salariului minim, astăzi de 1.450 lei, pentru salariaţii cu timp parţial de muncă, indiferent dacă remuneraţia este sub nivelul salariului minim, excepţie de la aceasta prevedere făcînd elevii, studenţii şi pensionarii.

 

S Mihai Tudose

 

Mihai Tudose a precizat că studenţii, pensionarii şi elevii vor fi exceptaţi de la prevederile actului normativ. Tot printre excepţii se află ucenicii în vîrsta de pînă la 18 ani, persoanele cu dizabilităţi cărora li s-a recunoscut prin lege dreptul de a lucra mai puţin de 8 ore pe zi sau cei care obţin venituri din mai multe contracte de muncă dintre care unul cu norma întreagă. La acest moment, din calculul guvernanţilor rezultă că sînt, în total, 500.000 de contracte de muncă part-time.

 

S Mihai Tudose

 

Obligaţia de plată la acest nivel a contribuţiei la pensie şi sănătate pentru contracte part-time este prevăzută, în noul program de guvernare, să fie introdusă din luna august a acestui an. Iniţial, termenul avansat, prin programul de convergenţă trimis în primăvară la Comisia Europeană, era stabilit pentru luna iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web