InformațiiTurism-Utile

Grigore Lese, in concert pe 3 decembrie la Brasov

Grigore Leșe, cel mai cunoscut interpret de muzică tradițională românească, va susține un concert extraordinar la Brașov.

A horit prin toată lumea, iar cântecele maramureşeanului au dus tradiţiile româneşti pe toate continentele. La Brașov, va aduce în prim-plan valorile culturale autohtone, cântecele care ne-au însoțit istoria: cântece despre refugiere, de cătănie, de dragoste, de înstrăinare, povești despre oamenii satelor, care au mai răzbit nealterate până în timpurile noastre. Adevăratele valori ale satului tradiţional vor rezista, într-un război tot mai amar cu falsele modele, cu destrămarea care ameninţă să cuprindă totul atâta vreme cât mai există oameni, care-şi pun tot sufletul în ceea ce durează, precum Grigore Leşe.

„Mai demult, oamenii se adunau împreună de marile sărbători. Se iertau, aveau o smerenie, aveau un anumit comportament. Cu alte cuvinte, trăiau în rânduială şi în rost. În ziua de astăzi, oamenii s-au cam îndepărtat de lucrurile acestea. Cred că a sosit vremea să ştim de unde venim, cine suntem şi cum ne putem compune în marea horă europeană” (Grigore Leşe).

GRIGORE LEȘE- ”CÂNTECE CARE NE-AU ÎNSOȚIT ISTORIA”
Duminică, 3 decembrie de la ora 19:00

Spectacolul face parte din seria evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.

Preț bilet: 60 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web